У яких країнах їдять найменше м'яса

Британська газета The Telegraph опублікувала список країн, у яких їдять найменше м'ясних продуктів. “Найбільш вегетаріанською” країною виявилась Бангладеш. За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, на одну людину тут у середньому приходиться близько 4 кг з'їденого м'яса за рік. Для порівняння: у США цей показник є у 30 разів більшим.

М'ясо на тарілці

У першу п'ятірку країн з найнижчим споживанням м'яса, окрім Бангладеш, увійшли Індія (4,4 кг м'яса на людину у рік), Республіка Бурунді (5,2 кг), Шрі-Ланка (6,3 кг) і Руанда (6,5 кг). В основному невеликим споживанням м'яса відрізняються країни Африки. Так, до списку увійшли Сьєрра-Леоне, Еритрея, Мозамбік, Гамбія, Малаві, Ефіопія, Гвінея, Нігерія, Танзанія, Непал, Ліберія, Уганда, Індонезія, Того та Соломонові острови.

Найбільшими “м'ясоїдами” виявились американці, які в середньому з'їдають 120 кг м'яса за рік. Причому до 2009 року показник був ще вищим — 124,8 кг. Також багато м'яса з'їдають у Кувейті (119,2 кг на людину за рік), Автралії (111,5 кг), на Багамських островах (109,5 кг) і в Люксембурзі (107,9 кг). 

Дівчина їсть бургер

Якщо поглянути на спеціальну карту, де червоним будуть відмічені країни з найбільшими показниками по споживанню м'яса, а білим та жовтим — з найменшим, то одразу стане помітно, що більшість прихильників м'яса живуть у Північній Америці та Австралії, за ними слідує Європа та Південна Америка. У країнах Африки та Південної Азії менше всього їдять м'яса.

Карта споживання м'яса

А у яких країнах п'ють найбільше кави та чаю читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/de-pyut-naybilshe-kavy-ta-chayu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.