У Японії готують каву з часнику

Уявіть собі напій, який за виглядом і смаком схожий на каву, але зроблений з часнику. Так, це Японія, інша планета!

Цей “кавовий” напій став випадковим винаходом японця Йокімото Сімотаі ще 30 років тому. У той час чоловік був власником кав’ярні, і одного разу йому довелося паралельно готувати часниковий стейк та обслуговувати столики. Стейк пересмажився, часник підгорів, але Йокімото сподобався запах згорілих гранул часнику. Він розтер часник ложкою, додав гарячої води і був досить здивований, коли помітив, що напій нагадує гірку каву.

Винахідник кави з часнику

Чоловік запам’ятав своє відкриття, нікому про нього не повідомивши, і продовжив працювати у кав’ярні до виходу на пенсію. Зараз Йокімото 74 роки, і 5 років тому він вирішив допрацювати свій винахід, щоб запропонувати світу готовий продукт.

Чоловік багато експериментував і досягнув бажаного результату, обсмажуючи часник у електричній печі з подальшим охолодженням та подрібненням. Йокімото запатентував цей метод обробки часнику у 2015 році і приступив до розробки рецептури. Фінальний рецепт з’явився у минулому році.

Кава з часнику

А в Індонезії готують каву з розпеченим вугіллям - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/kava-z-rozpechenym-vugillyam-v-indoneziyi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.