В Америці створили рослинний заміник креветок

Креветка є найпопулярнішим з морепродуктів у Америці, де споживання даного продукту на душу населення щорічно становить близько 2 кг. Тим не менш, незалежно від того, вирощують креветки чи вони були піймані у дикій природі, поставки цих морепродуктів у продуктові магазини і комусь на тарілки сприяють ряду серйозних екологічних та етичних проблем, від спустошення морського середовища до зловживання людською працею та торгівлею людьми.

Суші з креветкою

Випускниця університету Карнегі-Меллон у США, Мішель Вольф вигадала, як можна боротись з цією проблемою шляхом створення альтернативи креветкам з червоних водоростей, рослинних білків та вуглеводів. Новий продукт був випущений як ключовий продукт New Wave Foods – компанії, заснованої у 2015 році Мішель Вольф, бакалавром в області матеріаловедення та інженерії і магістром в області біомедичної інженерії, а також Домінікою Барнс, яка отримала магістра в області біорізноманіття морів та їх збереження в інституті океанографії Скріппса.

Краветка”, виготовлена у лабораторії нової компанії має рожевий колір, смак, а також хрустку та в'язку текстуру як у справжньої креветки, — так прокоментували смак дегустатори у місцевому торговому центрі та декілька перших споживачів. Для досягнення цієї схожості, команда повинна була розглянути креветки на молекулярному рівні, щоб уявити усі складові тканини морепродуктів. Тоді вчені виявили, що суміш рослинних білків пов'язана з тим, що креветки їдять водорості, і є ключовим фактором кольору та аромату ракоподібних, стаючи результатом аналогічних характеристик та харчової цінності замінників креветок.

Рослинні креветки

Зі слів Барнс, той факт, що продукт New Wave має однаково високий вміст білка, низький вміст жиру, як у справжніх креветках, вигідно відрізняє його від інших замінників креветок. Окрім того, Вольф була готова не просто створити “щось на кшталт морепродуктів” як деякі крабові імітації, присутні на ринку, але продукт, який був схожий на справжню креветку. 

Команда New Wave зараз виконує замовлення майже на 100 кілограм недавно винайденого продукту, який надійшов від Google, де намагаються скоротити кількість справжніх креветок у своїх кафетеріях, сказав Аріель Шварц, замісник головного редактора інновацій для цифрової публікації Tech Insider. Дует продовжує освоювати свої штучні креветки і коли їх розцінять як досконалі, їх випустять на ринок масового виробництва протягом 6 місяців за вартістю конкурентоспроможної зі справжніми креветками та іншими вегетаріанськими альтернативними варіантами.

Також читайте про рослинний замінник м'яса - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/alternatyva-myasu-mifur.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.