Вчені підтвердили корисні властивості гострого перцю

Спеціалісти з Медичного коледжу Ларнера при Університеті Вермонту підтвердили унікальні властивості гострого перцю.

Червоний гострий перець

Зокрема, споживання у їжу перцю пов’язано з 13% зниженням загальної смертності (в основному, через хвороби серця або інсульту). До такого висновку американські вчені прийшли, проаналізувавши дані, отримані у рамках національної програми по вивченню стану здоров’я і харчування населення США (National Health and Nutrition Examination Survey III, NHANES III).

Повідомляється, що спеціалісти вивчали дані про більш ніж 16 тисяч американців, стан їх здоровя і раціон понад 20 років.

Гострі перці

Поки механізм, за допомогою якого перець може продовжувати життя, до кінця не вивчений. Але основні цілющі властивості гострого перцю, кажуть дослідники, повязані з капсаїцином — наявній у чилі пекучій речовині. Вона також сприяє спалюванню зайвого жиру.

Раніше американські дослідники назвали декілька причин для того, щоб включити гострий перець до раціону харчування. На їх думку, він є корисним для серця, полегшує біль та зменшує запалення, володіє антибактеріальними властивостями, рятує від раку, а також понижує рівень цукру у крові. 

Втім, важливо памятати, що у деяких випадках споживання гострого пецю протипоказано. Наприклад, при виразковій хворобі шлунку та дванадцятипалої кишки, при гастриті з підвищеною кислотністю та виразковому коліті. Окрім того, пекучий перець подразнює шкіру та слизові оболонки, тому при роботі з ним не можна торкатись очей, рота або носа.

Перець чилі

Більше про пекучий перець і його види читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/pekuchyy-perec-chyli-i-yogo-vydy.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.