Вчені пропонують перестати чистити плоди від шкірки

Звичка очищувати плоди від шкірки робить здоров’я людини більш вразливим перед хворобами. До такого висновку прийшли дослідники в області харчування з США.

Огірок

Автори нового проекту, наукові працівники з Каліфорнійського університету у Сан-Дієго, прийшли до цікавого висновку стосовно споживання овочів зі шкіркою. Спеціалісти встановили: якщо у раціоні людини постійно присутні овочі зі шкіркою, неважливо у якому вигляді, обробленому чи сирому, то її травлення покращується, а імунні реакції на патогени стають більш вираженими.

На користь такого висновку говорять дані, отримані експериментальним шляхом. У рамках цього дослідження добровільні учасники були розділені на дві групи: в одній регулярно їли овочі зі шкіркою, а в іншій — очищені від шкірки. Такого харчування добровольці дотримувались протягом місяця.

Апельсин

При підведенні підсумків зясувалось, що споживання у їжу шкірки суттєво зміцнює імунітет у людей.

“У тих, хто споживав овочі, не очищуючи їх, збільшилась стійкість організму до вірусів, а, окрім того, така дієта чинила позитивний вплив на травний тракт” — йдеться у звіті авторів дослідження. 

У той же час спеціалісти відмічають, що шкірка овочів відноситься до розряду “важкої” для травлення їжі, здатної спровокувати здуття та гази. Це, зі слів експертів, “розплата” за споживання наявної у шкірці клітковині — головного харчового інгредієнту, що покращує стан кишечної мікрофлори та повязаного з нею імунітету.

Картопля

Більше про користь шкірки овочів та фруктів розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chym-korysna-shkirka-ovochiv-ta-fruktiv.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.