Чим корисна шкірка овочів та фруктів

Шкірка багатьох овочів і фруктів є багатою на корисні речовини — це факт. Щоб не перекреслити усю цю користь, потрібно робити 2 прості речі: їсти дари природи у цілому вигляді, і ретельно мити їх перед цим — краще спеціальною щіткою, щоб вже напевне позбутися від усього стороннього. А тепер — коротко про те, чия шкірка чим хороша.

Гарбуз, кабачок, баклажан

Їх шкірка багата на цинк — елемент, який не тільки підтримує репродуктивні здатності, а й є необхідним для здоров'я шкіри та нігтів. А ще там є каротин — він знижує ризик розвитку хвороб серця та захищає від онкологічних захворювань.

Гарбуз

Картопля

Дієтологи пропонують нам по-новому поглянути на картопляну оболонку: шкірка цих овочів постачає організм клітковиною, допомагає нам швидше думати за рахунок наявного у ній калію (він покращує постачання мозку киснем), тримає у тонусі м'язи серця (скажемо дякую фосфору), заряджає залізом, цинком і вітаміном С.

Картопля

Цитрусові

Цедра здатна покращити травлення та пришвидшити обмін речовин, вона багата на флаваноїди, які знижують ризик ішемії та тромбозів, знижує рівень холестерину у крові і, в якості приємного бонусу, зміцнює імунітет.

Цитрусові

Яблука та груші

Якщо ви навіщось чистите яблука та груші, то перестаньте. Шкірка яблук містить пектин, що допомагає позбавлятися від надлишків холестерину, що накопичується у печінці, а шкірка груш — чудове джерело клітковини (середня груша зі шкіркою містить аж 16% рекомендованої добової норми). Шкірка цих фруктів сприяє травленню та позитивно впливає на обмін речовин. 

Яблука та груші

А як правильно мити овочі та фрукти читайте у статті — http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-pravylno-myty-ovochi-ta-frukty.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.