Вчені радять утриматись від споживання кокосової олії

Спеціалісти з Американської кардіологічної асоціації радять утриматись від використання кокосової олії у приготуванні їжі, оскільки цей різновид олії містить велику кількість насичених жирів - майже у 6 разів більше, ніж оливкова олія.

Кокос і кокосова олія

Насичені жири вважаються шкідливими для здоров’я, тому що вони можуть підвищити рівень “поганого” холестерину, збільшуючи ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань.

У той час як кокосова олія позиціонується як здоровий продукт, вона містить більш високі рівні насичених жирів, ніж свиняче сало та вершкове масло. Згідно зі звітом експертів, кокосова олія містить 82% насичених жирів, у той час як свиняче сало - 39%, яловичий жир - 50%, а вершкове масло - 63%.

Додавання кокосової олії до рису

Дослідникам давно відомо про зв’язок між частим споживанням насичених жирів і високим рівнем “поганого” холестерину, що може спричинити утворення бляшок в артеріях, які спричиняють хвороби серця та інсульт. Щоб підтримати здоров’я судин, спеціалісти радять замінити продукти, багаті на насичені жири, такі як масло, сир та червоне м’ясо, джерелами ненасичених жирів, до яких відносяться жирна риба, птиця без шкірки, горіхи, бобові, авокадо, знежирені молочні продукти та оливкова олія.

Кокосова олія

Також читайте про коковове молоко - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/kokosove-moloko-ray-dlya-veganiv.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.