Вчені створили банани з їстівною шкіркою

Японська агропромислова компанія D&T Farm постачає у один із магазинів міста Окаяма банани специфічного нового сорту. Вони набагато солодші за звичайні, а їх шкірку можна їсти разом із м’якоттю. А найцікавіше - це спосіб вирощування: тропічну рослину піддають впливу дуже низьких температур.

Банани з їстівною шкіркою

Видання New York Post розповіло читачам про новий сорт банану, який називається “монгей” - “неймовірний” на японському сленгу. Як стверджує представник D&T Farm Тецуя Танака, спочатку спроби виростити такі банани були чимось на кшталт хобі, яким менеджер по технічним розробкам Сецузо Танака займався у вільний час, але потім з цього вийшов повноцінний проект.

Щоб виростити банани з їстівною шкіркою, молоді кущі висаджують  при температурі мінус 60 градусів Цельсія. Через деякий час їх розморожують і пересаджують у інший ґрунт. Далі вони ростуть, як і звичайні банани, при плюс 26,5 градусів. Через зміну температури їх ріст значно пришвидшується, а шкірка стає тоншою. За словами Тецуі, на дотик вона нагадує листя салату.

Шкірка банану, як стверджує представник, є дуже корисною для здоров’я, оскільки містить багато потрібних для організму мікроелементів. Сам банан при цьому солодший, ніж його родичі, вирощені звичайним способом, так як містить більшу кількість цукру.

Шматочки бананів

У грудні японські журналісти замовили собі бананмонгей” і усі разом його спробували. За їх відгуками, фрукт має дуже сильний тропічний смак і аромат, позаяк просто сказати, що він солодший за звичайні банани - недостатнє уточнення.

Судячи з їх відгуків, якщо їсти банан прямо зі шкіркою, її смак майже не відчувається через солодку м’якоть. Шкірка при цьому досить тонка і легко жується. Один із журналістів спробував їсти шкірку окремо від м’якоті і помітив, що гіркий присмак усе ж відчувається, хоча і не дуже сильно.

Головна проблема з бананамимонгей” полягає у тому, що їх дуже довго вирощувати. Зараз D&T Farm постачає усього 10 таких бананів на тиждень у єдиний магазин, і кожний із бананів коштує близько $5,75. Зрештою, Тецуя уже говорить про те, що у майбутньому можливе постачання за кордон - як мінімум у США.

Шкірки бананів

Якщо їсти банани зі шкіркою ви ще не готові, але хотілося б спробувати щось новеньке, для вас підійде наступне - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/kulinarnyy-eksperyment-smazheni-banany.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.