Вчені створили датчики для виявлення чужорідних тіл у продуктах харчування

Іспанські вчені з Громадського університету Наварри у співробітництві з компанією Anteral SL розробити нову систему датчиків для покращення контролю якості харчової промисловості.

Огірок на тарілці

Новий прилад дозволяє ідентифікувати у продуктах харчування чужорідні тіла, такі як метал, папір, комахи, пластик і скло, а також патогенні мікроорганізми. Система датчиків працює на основі терагерцевого випромінювання, яке здатне проникати у широкий спектр предметів і речовин, дозволяючи бачити, що знаходиться у них всередині. Як кажуть спеціалісти, розроблені ними датчики, насамперед, можуть використовуватись для виявлення чужорідних тіл, присутніх у продуктах харчування, таких як м’ясо та овочі.

Окрім того, прилад може застосовуватись для виявлення патогенних мікроорганізмів у режимі реального часу, які можуть бути присутні у продуктах харчування, що швидко псуються, а також для здійснення підрахунку цих мікроорганізмів.

Їжа під мікроскопом

А тим часом американські студенти знайшли спосіб зварити пиво на Місяці - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/amerykanski-studenty-znayshly-sposib-zvaryty-pyvo-na-misyaci.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.