Вчені створили роботів для нарізання салатів

Американська компанія Chowbotics.Inc зібрала методом краудфандингу $5 000 000 для втілення проекту по масовому виробництву високотехнологічних роботів, які будуть використовуватися у сфері громадського харчування.

Робот для нарізання салатів Sally від Chowbotics.Inc

Створена компанією модель отримала найменування Sally. Роботів Sally пропонується використовувати у кафе, ресторанах, готелях і на фуд-кортах. Функція цих роботів полягає у професійному нарізанні продуктів для салатів. Роботи здатні одночасно обробити до 20 різних видів продуктів, точно відміряти кількість, необхідну для однієї порції готової страви, змішати їх та подати через віконце видачі. У память роботів закладені рецепти понад 1000 видів салату. 

Вибір салату

Випустити роботів на ринок планується уже цієї весни, а приблизно через 5-10 років зявляться і домашні моделі. Декілька закладів громадського харчування уже погодились випробувати Sally на своїх кухнях. На даний момент іде робота над вдосконаленням ще одного прототипу, який буде працювати за принципом вендінгового автомату. У нього будуть сенсорний екран з меню та можливість зчитування пластикових карт.

Салат

А про ще один прилад, який пришвидшить приготування салатів, розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/60-second-salad-maker-salat-za-60-sekund.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.