Вечеря наодинці шкідлива для психіки

Споживання їжі наодинці впливає на людську психіку більш негативно, ніж фінансові проблеми або фізичні нездужання. До такого висновку прийшли британські вчені.

При цьому, стверджують вчені, через активний спосіб життя або вимушену соціальну ізоляцію чверть усіх дорослих світу їсть без компанії.

Вечеря з друзями

Психологи британської аналітичної агенції Oxford Economics дослідили, наскільки спосіб прийому їжі залежить від загального стану благополуччя людини, пише Daily Mail. У їх опитуванні прийняли участь 8 000 британців. Людям було запропоновано пройти тест, який вимірював щастя, задоволення, самооцінку та занепокоєння за шкалою від 0 до 100.

Результати тесту показали: ті, хто часто їсть наодинці, за загальними результатами опитування набрали на 8 балів менше, ніж люди, які завжди обідають у компанії. Це змусило вчених задуматись про те, щоб підвищити обізнаність людей про вплив самотності на їх життя, а також звернути увагу самотніх їдців на необхідність соціалізувати свої прийоми їжі.

Спагетті

Причин, по яким родинні застілля перетворюються на швидкий перекус наодинці, декілька. Перша з них - елементарна (і дуже сумна) - відсутність друзів. Для деяких відмова від спільного прийому їжі може бути зумовлена соціальною ізоляцією та відсутністю особистих зв’язків. Але від депресії на фоні самотніх вечерь не застраховані і люди, які люблять спілкування.

Для інших причиною можуть бути спроби зекономити час при рухливому способі життя. Близько 30% опитаних працювали по 12 годин на добу, маючи 5-денний робочий тиждень. Саме ці люди зазвичай їдять наодинці або на ходу.

Чоловік їсть на ходу

До групи ризику також потрапили бездітні люди віком від 35 до 54 років, оскільки вони не мали міцних соціальних зв’язків, на відміну від молодих родин. Останні виявилися більш щасливими завдяки постійному спілкуванню з сусідами та родичами.

Згідно з даними дослідження, 6 з 10 людей, які не мають стосунків або уникають зустрічей з друзями, їдять наодинці. Загальний показник задоволення життям серед опитаних становив 60,7 зі 100, але люди, які харчуються наодинці, набрали від 44,3 до 52,8 бали.

Канапка

У той час споживання однакової їжі викликає довіру - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/spozhyvannya-odnakovoyi-yizhi-vyklykaye-doviru.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.