Вегетаріанство збільшує тривалість життя

Дослідження американських вчених показало: вегетаріанство збільшує тривалість життя людей на 3,6 років, порівняно з людьми, які регулярно споживають м'ясо. Як виявилось, більше всього здоров'ю шкодить червоне м'ясо, а також м'ясо у переробленому вигляді.

Американські медики з клініки Майо в Аризоні вияснили, що смертність від різноманітних причин збільшується серед тих, хто регулярно їсть м'ясо. Експерти проаналізували 6 досліджень, у яких оцінювався вплив різноманітних типів харчування (дієт зі споживанням м'яса і вегетаріанства) на тривалість життя. У загальній складності у них приймали участь 1,5 мільйонів людей. Лікарі намагались зрозуміти, чи потрібно застерігати пацієнтів від споживання у їжу м'яса.

Жінка-вегетаріанець

Отримані дані підтвердили, що стиль харчування чинить значний вплив на стан здоров'я та тривалість життя. Вчені виявили, що очікувана тривалість життя людей, які протягом 17 років дотримувалися вегетаріанства, у середньому на 3,6 років більше, порівняно з тими, хто споживає м'ясо.

Зокрема, дослідження 2014 року показало: висока смертність від серцево-судинних захворювань та ішемічної хвороби серця пов'язана зі споживанням обробленого м'яса (бекон, сосиски, салямі, шинка, тощо). У ході іншого дослідження було виявлено, що ризик смерті від різних причин знижується до 50% при дуже низькому споживанні м'яса порівняно з високим споживанням. 

Результати цих досліджень, на думку медиків, є статистично значимими. Вчені вважають, що лікарі повинні рекомендувати пацієнтам по можливості обмежувати продукти тваринного походження та споживати більше рослинної їжі.

Овочі

Більше про вегетаріанство і веганство читайте тут - http://harchi.info/articles/vegetarianstvo-diyeta-chy-religiya і http://harchi.info/articles/veganstvo-systema-harchuvannya-chy-styl-zhyttya.

А про те, як вегетаріанство врятує людські життя, розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/vegetarianstvo-zberezhe-lyudski-zhyttya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.