Від миття посуду до зірки Мішлен

Від посудомийника-безхатька до власника зірки Мішлен - історія Попелюшки у чистому вигляді. Правда, відбулася вона не з дівчиною, а з ліванцем на ім’я Алан Гаам.

Алан вперше приїхав до Парижу 20 років тому. У нього не було ні грошей, ні житла, він спав на вулиці на лавочці, і французькою він не знав ні слова. Так тривало доти, доки Гаам не влаштувався на роботу мийником посуду у ресторан.

Саме цей випадок поклав початок його запаморочливій кар’єрі.

Алан Гаам

А було все так. Шеф-кухар ресторану, де Алан мив посуд, порізав руку ножем. Причому так сильно, що його довелося відвезти у лікарню. Ліванець вирішив підмінити кухаря, хоча його про це ніхто і не просив. Але його страви так сподобалися і гостям ресторану, і власнику закладу, що простого посудомийника швидко перевели на кухню.

Річ у тім, що Алан з 10 років допомагав батьку по роботі у продуктовому магазині, тому він добре розбирався у продуктах. А його мама дуже добре готувала, і в дитинстві Алан допомагав їй на кухні. Під час служби у ліванській армії він навіть був особистим кухарем командира полку.

Після того випадку кар’єра Алана стрімко пішла вгору, зараз у нього є власний ресторан Alan Geamm, який, до речі, розташований у Парижі поряд з Тріумфальною аркою. Нещодавно Алан отримав свою першу зірку Мішлен.

Алан Гаам отримує зірку Мішлен

“Я ніколи не думав, що “Мішлен” буде цікавитися кимось на кшталт мене, адже я був самоучкою, якому доводилося спати на вулиці у 19 років і починати свій шлях з миття посуду. Я був впевнений, що до гіду Мішлен потрапляють кухарі, які працюють у вишуканих ресторанах і навчаються у великих майстрів кулінарної справи”, - каже Алан Гаам.

У той самий день, коли ресторан Alan Geaam отримав свою першу зірку Мішлен, уже через декілька годин усі місця в закладі були заброньовані на 3 тижні наперед.

Сам кухар стверджує, що головна причина, чому він готує - це прагнення зробити людей щасливими.

Ресторан Alan Geaam

Більше про ціну зірки Мішлен читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/cina-zirky-mishlen.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.