Вплив цукру на психіку людини

Дослідники з Великобританії повідомили, що їм вдалося з’ясувати, що цукор чинить вплив не тільки на тіло людини, а й на її психіку. При цьому, вплив цукру на психіку виявився негативним.

Цукор

Раніше не раз йшла мова про те, що надмірне споживання цукру може провокувати ожиріння, яке приводить до великої кількості інших проблем зі здоров’ям. Також цукор може провокувати розвиток діабету. Дослідники кажуть, що також цукор впливає і на психіку людини. Причина у тому, що він впливає на нервову систему, яка у свою чергу має вплив на психічний стан людини.

Особливо це стосується представників сильної статі. Чоловіки страждають від негативного впливу цукру набагато сильніше, ніж жінки, оскільки їх організм інакше засвоює цукор. Внаслідок чого їх мозок сильніше піддається впливу цукру.

Донати

У експерименті вчених приймали участь понад 3 тисячі людей. Усі вони споживали цукор у тій чи іншій мірі. Частина добровольців пили солодкі напої, а частина - їли продукти, які містять цукор. У результаті вчені оцінювали як змінювався метаболізм людей після споживання цих продуктів, а також, як змінювалася робота мозку.

Однак вчені кажуть, що відмовлятися від солодких продуктів повністю не слід, вони стверджують, що їсти цукор не тільки можна, а й потрібно, головне знати міру. Важливо контролювати споживання цукру у межах розумного. Це дозволить підтримувати організм у тонусі і не зашкодити здоров’ю організму і, як виявилось, мозку.

Жінка їсть торт

А що корисніше - цукор чи цукрозамінники - розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/cukrozaminnyky-i-cukor-hto-peremozhe.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.