Вибираємо блендер

Потрібний блендер на кухні чи ні, вирішувати вам. Він і збиває, і подрібнює, і перетворює в пюре будь-який продукт, з його допомогою виходять ідеальні за консистенцією соуси, коктейлі та муси, легко подрібнює лід або горіхи. Часто блендер може замінити кухонний комбайн, міксер та м'ясорубку.

Блендери бувають двох видів: стаціонарні та ручні. Стаціонарний блендер, іноді його називають шейкером, представляє собою прилад з основною частиною (корпус) та знімною. В основній частині знаходиться електричний двигун та ножі. Знімна частина — це скляна або пластикова чаша, у яку і поміщаються продукти для подрібнення. З її допомогою зручно розливати, наприклад, порційні коктейлі. Мабуть, єдиним недоліком такого виду блендерів є їх розмір, зате такий блендер не потребує постійного контролю, і руки під час приготування залишаються вільними.

Приготування страви за допомогою блендера

Ручний блендер є більш компактним та має іншу конструкцію. Цей вид блендера відрізняється тим, що електромотор знаходиться в рукоятці, до якої кріпляться різноманітні насадки. При використанні такий блендер поміщають у ємкість з продуктом. Іноді чаша йде в комплекті з приладом, але можлива і робота в будь-якому іншому посуді з високими стінками. Мінус такого блендера тільки у тому, що його доведеться тримати у руках. Але невеликі розміри дозволяють зберігати його на столі на спеціальній підставці або повісити прямо на стіну.

Комбінований блендер. Це прилад, який поєднує в собі функції і ручного, і стаціонарного блендера. У комплект входить ручний блендер, декілька видів насадок, закрита ємкість з насадкою-ножем і мірна склянка. Справляється з тими ж завданнями, що і стаціонарні, і ручні блендери.

Різні види блендерів

Який блендер вибрати

Спочатку потрібно вирішити, який вид блендера необхідний саме вам — стаціонарний чи ручний, а може й комбінований. Частіше всього господині роблять свій вибір на користь ручного — перш за все тому, що місця він займає небагато, є зручним для приготування невеликих порцій, часто мити доводиться тільки насадку, оскільки прибор використовується у звичайному посуді.

Кафе, бари та ресторани надають перевагу блендерам-шейкерам. Вони є необхідними для приготування великої кількості супу-пюре, соусів, коктейлів та володіють більшою потужністю, ніж ручні.

Вартість блендера залежить від матеріалу приладу та ємкості для продукту, кількість насадок, потужності, наявності швидкостей і, безумовно, від бренду.

Ручний блендер

Найважливіша характеристика блендера — це його потужність. Якщо збираєтесь подрібнювати тільки м'які чи готові продукти, то можна зупинитись на моделі з потужністю 200-400 Вт. Любителям коктейлів з подрібненим льодом краще вибрати техніку більше серйозну — від 700 Вт і вище. В останній час стали популярними бездротові ручні блендери, але наразі їх потужність обмежена дрібними цифрами, 200-300 Вт. Такі моделі оснащені батареєю, яка заряджається і дозволяє вільно переміщатись по кухні.

Вибираючи ручний блендер, зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлена його погружна частина: пластмаса дешевша, але недовговічна, до того ж вона не завжди здатна справитись з горіхами та льодом. Метал прослужить набагато довше. Скло не стійке до ударів, а пластмаса з часом втрачає привабливий вигляд.

Блендери з можливістю регулювання швидкості є дуже зручними, адже різні продукти вимагають різного підходу. Чим більшим є вибір швидкостей, тим простіше підібрати оптимальну. Але і ціна такої моделі буде відповідно вищою.

Оцініть ергономічність моделі блендера: чи зручно її тримати у руках, чи не вислизає рукоятка, чи практичні у використанні ємкості та захисні кришки. Зверніть увагу на кількість та види насадок. Можливо, вам знадобляться усі запропоновані виробником.

Стаціонарний блендер

Насадки для блендера

З блендером завжди купується стандартна насадка, тобто ножі, за допомогою яких він перетирає продукт до стану рідкого пюре.

Насадка вінчик не завжди продається у комплекті з блендером, але часто буває необхідна господині на кухні. З її допомогою ви легко зіб'єте будь-який крем або приготуєте коктейль. Вінчик повністю замінить міксер.

Третя насадка — вакуумний насос. Технологія вакуумної упаковки дозволяє зберігати продукти протягом тривалого часу. Поміщаєте страву у контейнер, відсмоктуєте повітря за допомогою насосу та прибираєте у холодильник. В утвореному вакуумі продукти збережуть свою свіжість надовго.

Ще одна насадка — це ніж для розколювання льоду. Знадобиться, якщо ви — любитель коктейлів. Зустрічаються навіть насадки для нарізання кубиками та скибочками, а також спеціальна насадка для приготування картопляного пюре. При виборі моделі блендера варто врахувати, що від кількості додаткових пристосувань змінюється і ціна.

Насадки для блендера

Догляд за блендером 

Доглядати за блендером просто. Усі знімні частини, ємкості з кришками та склянки можна мити у звичайній теплій воді губкою з розчином для миття посуду. Стаціонарні блендери часто володіють функцією самоочищення, що значно полегшує життя господині. Достатньо у чашу приладу налити теплої води та увімкнути спеціальну кнопку. Після — злити воду. Іноді частини блендера можна мити у посудомийній машині. Але про таку можливість варто спочатку поцікавитись у продавця техніки. Завжди ретельно просушуйте деталі техніки перед повторною експлуатацією.

Приготування супу-пюре за допомогою блендера

Як вибрати ефективне та економне обладнання для кухні читайте у статті - http://harchi.info/articles/kuhnya-ekonomnogo-pokolinnya-yak-zekonomyty-na-obladnanni.

А як вибрати термопот розкаже стаття - http://harchi.info/articles/shcho-take-termopot.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.