Вино для веганів

Вино для веганів? Адже його і так роблять з винограду, а не м’яса.

Виявляється, у процесі виробництва вина використовують продукти тваринного походження. Після ферментації вино очищують від забруднень та осаду за допомогою яєчних білків і желатину.

Цей процес нагадує фільтрацію і необхідний для стабілізації вина, надання йому стійкої прозорості. Яєчні білки під час контакту з танінами вина згортаються і осідають на дно разом з іншими небажаними часточками.

Бочки з вином

Вина французького бренду Château Dauzac з регіону Бордо отримали сертифікований статус продукції для веганів. Компанія йшла до цього результату з 2014 року, експериментуючи з альтернативними інгредієнтами для очищення під наглядом винного консультанта.

Для виробника було однаково важливо запропонувати ринку продукцію для веганів та забезпечити їй попередню високу якість.

У Château Dauzac перейшли на нову технологію очищення вин, для якої яєчний білок замінили на спеціальну горохову пасту.

Це значить, що всі вина цього виробника повністю виключають продукти тваринного походження у своєму складі. Тепер на етикетках вин цього бренду з’явився логотип зеленого листа - знак продуктів для веганів.

Келихи з вином

А чи правда, що хороше вино може бути тільки із натуральним корком, розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chy-pravda-shcho-horoshe-vyno-mozhe-buty-tilky-iz-naturalnym-korkom.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.