Як Британія бореться з одноразовим посудом

Більша частина одноразового посуду для кави опиняється на смітниках, а його подальша переробка є досить невигідною через високу вартість.

Кава у паперовому стакані

Щоб вирішити цю проблему, члени британського парламенту закликають ввести новий податок у розмірі $0,34 на паперові чашки для кави. Група законодавців сподівається, що “кавовий збір” змусить споживачів використовувати багаторазовий посуд і скоротить кількість відходів.

Щороку у Великобританії використовується близько 2,5 млрд паперових чашок, при цьому переробляється лише 1 з 400. Варто зазначити, що тільки 4 заводи переробки відходів у країні утилізують даний вид одноразового посуду.

У США близько 60 млрд паперових чашок потрапляють на сміттєві звалища кожного року. Більшість людей помилково вважають, що одноразовий посуд активно переробляється, але насправді це далеко не так.

Паперові стакани

Влада Великобританії заявила, що розгляне рекомендації членів парламенту, а кошти, отримані з податку, ймовірно, будуть спрямовані на створення нових об’єктів переробки відходів. Потенційний податок зробить середню чашку кави на 10% дорожчою.

Виробники одноразового посуду висловили своє незадоволення щодо даної ідеї, зазначивши, що податок завдасть збитків кавовим мережам, і замість його введення владі краще було б організувати більше пунктів утилізації відходів.

Тим часом, члени парламенту наполягають, щоб влада поставила мету переробити усі паперові чашки для кави до 2023 року.

Сортування сміття

А деякі кавові мережі пропонують їстівні горнятка для кави, які також можна зробити і вдома - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yistivnyy-posud-gornyatko-iz-pechyva-vid-dominika-anselya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.