Як керувати голодом і апетитом

Своїм апетитом і голодом можна керувати психологічно і не переїдати, як показало нове дослідження дієтологів. Щоб не страждати від нападів голоду, які провокують нашвидкуруч зжувати щось шкідливе та калорійне, потрібно думати, що з’їв уже досить багато.

Жінка їсть торт

Вчені з Університету Шеффілд Холлем представили дані про те, як зробити своє харчування більш помірним та перестати споживати зайві калорії.

“Людина відчуває себе ситою довше, якщо думає, що з’їла багато”, - заявили у зв’язку з цим автори проекту.

Їжа

Спеціалістами проводились експерименти. Групі добровольців подавали на сніданок омлет з 3 яєць, але у одному випадку казали, що страва приготована з 2 яєць, а у другому - що з 4. Внаслідок чого медики встановили: коли люди думали про меншу кількість яєць, витрачених на омлет, у своєму добовому раціоні вони перебирали з калоріями, а також відчували сильніший голод.

Голодна людина

Зокрема, у цьому випадку добровольці демонстрували більш сильний голод через 2 години після сніданку, з’їдали в обід більше пасти, і загалом їх меню за день було більш калорійним. Як стверджують вчені, переконання у тому, що з’їдено було мало, виявилося у плані зловживання калоріями таким вагомим фактором, що навіть рівень греліну (гормону, пов’язаного з апетитом) у крові добровольців не вплинув на їх харчову поведінку.

Контроль апетиту

Більше про голод і апетит та різницю між ними читайте у статті - https://harchi.info/articles/apetyt-shcho-ce-take-sposoby-pidvyshchennya-ta-znyzhennya-apetytu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.