Як освітлення впливає на вибір їжі

У добре освітлених приміщеннях здорову їжу замовляють на 16-24% частіше, ніж при тьмяному світлі. На думку вчених, хороше освітлення робить людей більш уважними та дозволяє приймати зважені та раціональні рішення у виборі страв.

Американські вчені з університетів Південної Флориди та Портленду проаналізували, як освітлення впливає на вибір страв у ресторанах. Повні результати дослідження опубліковані в журналі Journal of Marketing Research.

Вчені відвідали 160 ресторанів, оцінили якість освітлення та проаналізували замовлення відвідувачів. Вияснилось, що половина відвідувачів, що обідали у світлих приміщеннях, були схильні вибирати корисніші страви (наприклад, запечену рибу, овочі або біле м'ясо). Тим часом у погано освітлених приміщеннях частіше замовляли менш здорові страви (наприклад, смажене або десерт). Дані про продажі також показали, що у таких приміщеннях замовляли на 39% більше висококалорійних продуктів. 

Пізніше вчені перевірили свої спостереження, запропонувавши 700 студентам вибирати ті чи інші страви у приміщеннях із різним освітленням. У одному з експериментів добровольцям спеціально нагадували про те, що вибирати страви потрібно уважно. У такому випадку навіть у слабо освітлених приміщеннях учасники експерименту вибирали більш здорові продукти. Додаткові дослідження підтвердили, що вибір страв залежить від освітлення, і, на думку вчених, цей ефект пов'язаний з тим, що у добре освітлених приміщеннях люди більш уважно ставляться до свого харчування.

Освітлення у ресторані

А як на вибір їжі впливає дзеркало розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-dzerkalo-vplyvaye-na-nash-vybir-yizhi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.