Як поєднати гарбуз і вино

Їжа і вино — нероздільні? Якщо ви із цим згодні, то ця стаття для вас. Погодьтесь, адже так приємно, коли вино прикрашає, а не розчиняє своєю експресією нашу улюблену страву. Або й того гірше, змінює її смак до невідомості, змушуючи нас задуматись, чи не помилились ми із вибором страви?

Тема поєднання безкінечна, як безкінечна і кількість вин у світі. Сотні національних кухонь, різноманітні способи приготування, мільйони смакових комбінацій. На рахунок цього можна говорити і говорити, і дискусії не буде кінця і краю. Але потрібно з чогось почати.

Що ж обрати, як не овоч — король осені, а також символ майбутнього свята Хелловін — гарбуз.

Більше про історію і традиції Хелловіну розкаже стаття - http://harchi.info/articles/hellovin-istoriya-ta-tradyciyi.

А про святкове меню читайте тут - http://harchi.info/articles/hellovin-svyatkove-menyu.

Гарбуз і вино

Як не банально, але перша думка, яка виникає у голові, коли чуєш слова “гарбуз” і “страва” - гарбузова каша. Така собі класика осінньо-зимової кулінарії пострадянського простору. Проте, незважаючи на свою простоту, гарбуз є досить цікавим об'єктом для кулінарних експериментів, що дозволяє варіювати смаки від солоного до солодкого.

Про те, що приготувати із гарбуза, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shcho-prygotuvaty-z-garbuza.

До канонічної гарбузової кулінарії можна віднести гарбузовий суп-пюре із числа основних страв і запечений гарбуз із медом у якості десерту. Яке ж вино обрати до цих страв, щоб насолодитись ними сповна?

Пляшки для вина з дизайном гарбуза

Позиція перша. Чого ми очікуємо від супу-пюре? Ніжності, ніжності і ще раз ніжності. Роль вина тут не домінувати, а тільки елегантно підтримувати делікатність смаку. Тут як ніколи доречними будуть ніжні розе, хорошим варіантом можуть виявитись вина із сорту віоньє (тут ми маємо моральне право для нарікання у бік імпортерів за досить бідний асортимент цих вин). Солодка нотка у смаку гарбуза може добре подружитись із рислінгами, тільки не вибирайте у цьому випадку надміру кислотні варіанти. Якщо ж у суп додати вершки, то солідне бочкове шардоне буде вдалим супроводженням. Це буде той випадок, коли простота страви товаришує із неперевершеністю вина. Якщо ж гарбуз особливо ароматних сортів, то зупиніть свій вибір на мускаті. Варіант, котрий не може не сподобатись.

Гарбузовий крем-суп і вино

Переходимо до солодощів. Запечений гарбуз, нічого простіше і бути не може. Залежно від початково закладеної солодкавості, варіюємо і вибір вин. Тут не варто обмежувати себе якимись рамками, адже винний вибір повний десертних радощів. Відмінним вибором може стати італійське пассіто, цікаво зазвучати може херес, оригінальним варіантом виявиться Він Санто, і просто божественним супроводженням буде Токай. Що казати, навіть аристократичний Сотерн і той буде доречним. А якщо гарбуз запекти із медом, то це буде альянс високої кулінарії. Якщо ж захотілось чогось оригінального, спробуйте північно-італійське Вердуццо. Це одне із найбільш оригінальних солодких вин за доступні гроші.

Головне — не бійтесь експериментувати. Можливо, у вас з'являться поєднання, які вам захочеться повторювати безкінечно. А гарбузова каша нехай залишиться у минулому.

Гарбуз і вино



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.