Як приготувати вдома поке

Традиційна гавайська рибна страва поке останнім часом набуває популярності у великих містах. Особливо його люблять ділові чоловіки та жінки, які знаходяться у вічному пошуку корисних і смачних рішень на обід. Саме таким є поке: багата на протеїни свіжої риби, вітаміни різнокольорових овочів та клітковину рису або кіноа, страва одразу відповідає усім необхідним параметрам. Один великий мінус поке - його вартість. Втім, виявляється, що поке цілком реально приготувати у домашніх умовах: виходить дешевше, але так же смачно і корисно. Давайте дізнаємося, як це зробити.

Поке з тунця

Риба

Таємниця поке у свіжій рибі, нарізаній на дрібні кубики і маринованої у спеціальному азійському соусі (наприклад, соєвому з кунжутною олією). Спочатку страва була просто риб’ячим салатом, який складався зі шматочків риби у маринаді та водоростей. Західна ресторанна культура додала до поке рис або кіноа для поживності, а також дрібно нарізані овочі, щоб страва стала повноцінною.

Вибір риби для поке - процес неочевидний, адже для страви використовується сира риба. Якщо одних цей аспект зовсім не хвилює, то інші обережно ставляться до споживання свіжої риби, тому її джерело є вкрай важливим. Якщо у вас є знайомий і перевірений продавець риби на ринку або у магазині - одна справа, а інша - купувати рибу для страви у звичайному супермаркеті. Головне правило для поке - риба повинна бути розмороженою (усі бактерії гинуть при заморожуванні), але при цьому максимально свіжою після розморожування. Дуже важливо перед споживанням цю рибу ретельно промити. А якщо ж ви все таки боїтеся ризику кишкових паразитів, краще рибу трохи приготувати, запікши у духовці або трохи обсмаживши на пательні.

Частіше всього для поке використовують лосось або тунець, втім можна і експериментувати.

Інгредієнти і додатки для поке

Рис або зернові

Багато хто додає у свій поке у домашніх умовах рис - цільнозерновий або білий, а також кіноа, або часто кускус. Найпоширенішим варіантом рису для страви є спеціальний японський рис, який при варінні трохи злипається. Його після приготування заправляють оцтом - від нього він набуває свого фірмового трохи кислуватого присмаку. Як правило, рис для поке подають ледь теплим.

Риба і рис

Овочі та додаткові інгредієнти

Дуже добре, особливо для поке, приготованого вдома, додавати у тарілку свіжі овочі - подрібнений салат Айсберг, терті тонкими скибочкам огірки, цукіні, моркву або буряк, червону цибулю, редис, болгарський перець, пастернак або інші корисні овочі. Часто у поке додають свіжий авокадо - особливо у поєднанні з білим рисом та свіжим лососем. Традиційними добавками до поке вважається насіння кунжуту - біле або чорне, а також морські водорості та дрібно нарізані тропічні фрукти на кшталт ананасу або манго. Уся ця краса зазвичай заправляється азійським соусом - майонезним або імбирним. Вибираючи соус, дуже важливо не захоплюватися дуже калорійними і варіантами із підвищеним вмістом натрію.

Зазвичай поке їсться одразу - зберігати страву у холодильнику, залишивши на ланч наступного дня, не бажано.

Поке з тунця

А як готують рамен розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/ramen-na-obid. 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.