Як снідають у найздоровіших країнах світу

Дієтологи одноголосні у тому, що сніданок пропускати не можна, і рекомендують урізноманітнити раціон. Про сніданок пишуть скрізь і неодноразово. Тепер давайте дізнаємось, як снідають мешканці країн, для яких здоров’я насамперед. Як не дивно, але поняття корисного сніданку у різних куточках світу дуже відрізняється.

Шведський сніданок

Шведи їдять багато, і сніданок - не виключення. Часто перший прийом їжі складається з різних страв: мюслі або вівсянка з ягодами, варення або смажені яйця, сендвічі з сиром і шинкою, йогурти і кава.

Шведський сніданок

Сніданок по-іспанськи

Іспанці починають свій день з кави та хліба. Просто? Не зовсім, адже для ранкового хліба в Іспанії є свій улюблений рецепт. Pan con tomate, дослівно “хліб з помідором”, - це обсмажений з обох боків хліб, политий сумішшю з оливкової олії, помідорів та часнику.

Pan con tomate

Сингапурський сніданок

У бананово-лимонному Сингапурі частіше всього снідають локшиною, звареною на м’ясному бульйоні. Також зранку їдять рисову кашу.

Локшина

Сніданок в Ісландії

Ісландці снідають ситно, починаючи ранкову трапезу з тарілки мюслі з йогуртом, горіхами та ягодами. Доповнюють сніданок гарячими тостами з маслом або ягідним соусом.

Мюслі

Сніданок по-австралійськи

У Австралії сніданок дуже калорійний і дуже різноманітний. Свій день австралійці починають з кави, а на додачу до неї вівсянка, сосиски, яєчня з беконом і помідорами або варені яйця, тістечка, тости з джемом і багато чого іншого.

Яєчня з беконом і тостами

Італійський сніданок

Італійці снідають, як у кіно, не порушуючи традицій: капучіно або еспресо і круасан, солодка булка або тістечко.

Капучіно та круасан

Сніданок у Японії

Японці також п’ють каву зранку. З їжі надають перевагу рису з яйцями та місо-супу з тостами.

Рис з яйцем

Сніданок швейцарця

Часто у Швейцарії снідають двічі. Перший сніданок - це вівсянка з горіхами та яблуками або мюслі. Другий ранковий прийом їжі більше є більш ситним: яєчня з беконом, картопляні оладки або канапки з сиром.

Картопляна оладка

Поради дієтологів щодо того, яким має бути правильний сніданок, читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yakym-maye-buty-pravylnyy-snidanok.

А більше цікавого про те, як снідають у світі, розкаже інфографіка - https://harchi.info/articles/snidanky-z-usogo-svitu-infografika.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.