Як зробити смажене м'ясо кориснішим

Спеціалісти, які представляють Університет Канзасу, знайшли доступний спосіб позбутися від канцерогенних сполук, які утворюються у м’ясі під час смаження. Їх експерименти показали: потрібно активно використовувати мелений чорний перець.

Приправлення м'яса від час смаження

Зокрема, експерти обсмажили яловичий фарш, додавши мелений чорний перець у співвідношенні: 1 г перцю на 100 г м’ясного фаршу. У результаті значна частина шкідливих речовин дійсно була усунена. Правда, гострота м’яса при цьому виявилася настільки вираженою, що до смаку воно прийшлося не всім.

Продовживши експериментувати, спеціалісти виявили, що ефективним способом знизити шкоду від смаженого м’яса є використання чорного перцю у поєднанні з іншими спеціями, зокрема, такими, як орегано, часник, розмарин, базилік, шавлія, майоран, гвоздика та духмяний перець.

Котлета для бургерів

“Додавання до м’яса чорного перцю і багатих на антиоксиданти спецій дозволяє знизити вміст канцерогенних сполук у м’ясі майже на 100%”, - констатували у результаті автори проекту.

Смаження м'яса

А як правильно розморожувати м'ясо розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-pravylno-rozmorozhuvaty-myaso.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.