Як зробити страву ще смачнішою

Страву можна зробити смачнішою не тільки додавши сіль і спеції. Є деякі дрібниці, на які ми навіть не звертаємо уваги у повсякденному готуванні, що допоможуть підкреслити смак вашої страви. Давайте дізнаємось, що ж це за хитрощі, які зроблять ваші кулінарні шедеври ще смачнішими.

Приготування страви

Не ріжте часник та цибулю наперед

Нарізані цибулю та часник мають дуже сильний запах, який може стати нав'язливим. Краще всього порізати їх у останню мить, або ж витримати у розчині соди та води (1 ч.л. соди/1 скл. води) — це дозволить прибрати надмірну гостроту, головне, не забути промити їх перед тим, як додавати у страву.

Не поспішайте виймати випічку

Ідеальним забарвленням для хлібу, пирогів та іншої випічки є золотисто-коричневе. Дверцята майже усіх духовок є прозорими, що дозволяє спостерігати за процесом випікання і досягти потрібної консистенції.

Випічка

Дбаємо про свіжість жирів

Жири у вершкових та овочевих оліях і маслах мають властивість через деякий час гіркнути, що може зіпсувати смак страви. Для того, щоб сповільнити цей процес, обмежте доступ до них кисню. Для цього зберігайте вершкове масло у морозилці, горіхове масло у холодильнику, а рослинні олії - у прохолодному темному місці.

Добре розігрівайте пательню

Температура поверхні для приготування зменшується одразу, як на неї покладена їжа. Коли готуєте овочі, зачекайте, доки в олії чи маслі на пательні не з'являться бульбашки, а при приготуванні страви без масла зачекайте, доки від пательні не почне йти пара.

Підкреслюємо смак спецій

Щоб посилити мак спецій та сушених трав, потрібно протягом 1-2 хвилин готувати їх у олії або маслі перед додаванням у страву. Якщо рецепт вимагає додати спеції наприкінці, то додавайте їх тоді, коли до завершення процесу приготування страви залишається 1-2 хв.

Китайські спеції

Не викидайте засмажку

Залишені на пательні пригорілі шматочки можуть слугувати відмінною добавкою до супу, соусу, рагу. Налийте на гарячу пательню трохи рідини (бульйон, сік, вино) та зіскребіть їх дерев'яною лопаткою або ложкою.

Приправляйте страви цукром

Якщо ви не маєте нічого проти цукру, то спробуйте приправляти ним не тільки солодкі страви, а й овочі, морепродукти, смажене м'ясо. Цукор зробить їх смак більш насиченим.

Відкрийте для себе соєвий соус та анчоуси

У складі соєвого соусу і анчоусів є велика кількість глутамату, що надає страві насичений м'ясний смак. Додавайте 1-2 ч.л. соєвого соусу у чілі або інший соус, а до овочів додайте невелику кількість мелених анчоусів.

Соєвий соус

Зберігаємо м'якоть томатів

Насіння томатів і м'якоть навколо них володіють найбільш насиченим смаком та ароматом. Позаяк, якщо у рецепті страви не сказано, що потрібно видалити м'якоть томатів, не робіть цього.

Свіжі трави — у свій час

Тверді трави, такі як розмарин, кмин, шавлія і душиця, варто додавати на початку приготування. Так ви отримаєте більше аромату, а структура самих трав дещо пом'якшиться. М'які трави, такі як петрушка, базилік, кінза, цибуля, навпаки, додавайте у останні хвилини, інакше вони втратять свій запах та колір.

Трави



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.