Які харчові відходи не слід викидати

Людство впевнено рухається у бік свідомого споживання у розумного використання ресурсів. Це чудова тенденція, про яку усе більше говорять і за яку активно агітують активісти. Можливо, ви також змінюєте свої побутові звички: виключаєте воду, коли чистите зуби, сортуєте сміття і не залишаєте горіти світло у іншій кімнаті.

З харчовими відходами складніше: робиш яєчню, і одразу хочеться викинути шкарлупу, щоб не засмічувала робочий простір. Прикладів несправедливо викинутих відходів, які можна використовувати, дуже багато. Давайте розглянемо найпоширеніші продукти на нашій кухні.

Недопитий чай

Заварили чай, подзвонив телефон, зайшли у спальню, після розмови вирішили скласти речі у шафі, а чай так і залишився чекати своєї години. Знайома ситуація?

Не поспішайте виливати холодний чай або його залишки, напоїть ним кімнатні рослини. Чай зробить ґрунт більш м’яким, а також покращить ріст і зовнішній вигляд ваших домашніх квітів. Чайні пакетики також можна використовувати у якості компресів під очі: вони знімуть набряки та освіжать погляд.

Чашка чаю

Яєчна шкарлупа

Ще один товариш кімнатних рослин. Шкарлупу потрібно помити, очистити від плівок, просушити і розтовкти, щоб зробити корисне добриво для квітів. Також шкарлупу можна використовувати у якості грубого скрабу для очищення кухонних поверхонь і забрудненого посуду. За допомогою білої шкарлупи відбілюють білизну. Порошок з яєчної шкарлупи використовують як дієтичну добавку і цінне джерело кальцію.

Яєчна шкарлупа

Шкірка від огірка

Огіркові маски для обличчя - це відомий косметичний засіб. Шкірка огірка добре справиться зі зволоженням шкіри і її живленням вітамінами та мінералами. Огіркова шкірка - корисний продукт харчування, який звільнює організм від токсинів і нормалізує мікрофлору кишечника.

Шкірка від огірка

Кавова гуща

Це ідеальний скраб для тіла і обличчя, який ефективніше всього використовувати у суміші з морською сіллю. Кавова гуща, так само як чай і яєчна шкарлупа, стане чудовим добривом для ваших домашніх квітів.

Кавова гуща

Перестиглі банани

Банани, які перестигли, можна використовувати для приготування бананового хліба, смузі та різноманітних десертів. Цей органічний продукт також прийдеться до вподоби меншканцям ваших вазонів. Бананову шкірку використовують для відбілювання зубів, м’якого пілінгу обличчя, полірування срібла та взуття.

Банани

Цибулеве лушпиння

Цей продукт використовують не тільки для фарбування пасхальних яєць. Із відвару цибулевого лушпиння виходять чудові зміцнюючі маски для волосся. Також лушпиння від цибулі допомагає вилікувати бронхіт, варикоз, захворювання шкіри та алергії.

Цибулеве лушпиння

Апельсинова цедра

Натуральний ароматизатор і приправа для солодкої випічки, салатів і соусів. Цей продукт впорається із завданнями скрабування та відбілювання зубів, а також стане органічним освіжувачем повітря.

Апельсинова цедра

Більше про проблему харчових відходів розкаже стаття - https://harchi.info/articles/naybilsh-marnotratni-krayiny-abo-yistivne-smittya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.