Які продукти можуть зберігатися вічно

Холодильник хоч і допомагає зберегти деякі продукти, та все ж рано чи пізно термін їх придатності закінчується. Тоді ми знову і знову повертаємось до магазину за покупками. Тим не менш, є продукти, які можуть зберігатися майже вічно. Більшу частину з них ми використовуємо кожного дня. Що ж це за продукти-довгожителі?

Сіль

Сіль - це мінерал, який ніколи не втрачає своїх властивостей. Ще багато років тому її використовували як матеріал для зберігання продуктів харчування та проведення процедури бальзамування тіл.

Соєвий соус

Навіть відкрита пляшка соєвого соусу може зберігатися у холодильнику досить довго. Але тільки у тому випадку, якщо продукт натуральний.

Сіль

Сухе молоко

Саме по собі молоко може зберігатися у холодильнику не більше тижня. У той час як його вихідний продукт - сухе молоко - може зберігатися протягом багатьох років.

В’ялене м’ясо

 

Технологія виготовлення в’яленого м’яса винайдена спеціально для того, щоб зберігати таке м’ясо якогомога довше.

В’ялене м’ясо

Сушена квасоля

Не дарма квасолю завжди беруть з собою у тривалі походи. Вона дійсно не псується, та ще й зберігає усі свої смакові якості. До речі, це стосується усіх бобових культур.

Білий рис

Білий рис може не псуватися до 30 років! Зрештою, для цього існує одна умова - не можна допускати різких стрибків температури.

Рис

Цукор

Головне - створити підходящі умови: сухість та прохолоду. Тоді цукор може зберігатися протягом років.

Мед

Мед - єдиний продукт, який може зберігатися вічно. Хоча з часом він і кристалізується, але від цього цінність і користь для організму не змінюються.

Мед

Сиропи

Насправді, у сиропів є свій термін життя, але він набагато більший, ніж, наприклад, у йогурту. Сироп може зберігатися 2-3 місяці, іноді більше. Але у цьому випадку, якщо ви використовуєте натуральний цукор і зберігаєте сироп не у пластиковій упаковці.

Міцний алкоголь

Ціна міцного алкоголю часто залежить від його витримки. Тому коньяк, ром, віскі - одні з найдорожчих напоїв. Адже чим вищим є градус алкоголю, тим він довше може зберігатися.

Віскі

А чому псуються продукти харчування читайте у статті - https://harchi.info/articles/chomu-psuyutsya-produkty-harchuvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.