Які продукти найчастіше підробляють

Продукти харчування, які практично кожного дня присутні на обідньому столі, можуть виявитися фальшивкою. Тобто бути зовсім не тим, за що їх намагаються видати продавці. Зрештою, не все так сумно.

Підробку можна легко виявити, якщо знати деякі таємниці. Отже, які продукти потребують підвищеної уваги?

Оливкова олія

Припустимо, ви придбали на ринку або в магазині пляшку дорогої оливкової олії, сподіваючись використати її для приготування салатів. При цьому ви впевнені, що продукт збагачений корисними для організму мінералами і вітамінами. Втім, насправді ви могли викласти гроші за більш дешеву олію, наприклад, пальмову, соєву або кукурудзяну.

Виробництво вказаних олій потребує менших витрат зусиль, часу і грошей. Щоб перевірити, чи олія справжня, налийте її у скляний посуд і помістіть у холодильник.Через пару годин подивіться, чи з’явився осад на дні. Запам’ятайте: якщо осад є, значить, олія справжня.

Оливкова олія

Пармезан

Даний сорт сиру знаходиться на 3-му місці у рейтингу продуктів, які найчастіше підробляють виробники. Іноді за пармезан видають більш дешеві сорти сиру. Але у більшості випадків при виготовленні пармезану окремі інгредієнти заміняють дешевими аналогами. Також до складу продукту, щоб збільшити його об’єм, додають подрібнені кісточки фруктів або звичайну стружку.

Тертий пармезан

Морепродукти

Що стосується морепродуктів, то тут мова піде не стільки про підробку, скільки про обман покупця. На жаль, більшість людей не здатні на око визначити, яка саме риба у їх руках. Особливо, якщо вона заморожена. Тому дуже часто виробники продають не ту рибу, яку пропонують. Наприклад, під виглядом тріски вам можуть продати мінтай або замість осетрини підсунути масляну рибу.

Ще один обман, який могли помітити багато хто, полягає у масі льоду на морепродуктах. Згідно з правилами, продукція повинна мати не більше 5% льоду. Однак на прилавках дуже часто ми бачимо зовсім інше.

Заморожена риба

Мед

Яким тільки способом не підробляють мед. Наприклад, розводять крохмалем або сиропом із великою кількістю фруктози. Усі методи дієві. Найголовніше - вони не вимагають значних грошових витрат. Перевірити натуральність меду можна різними способами. Однією із найпоширеніших хитрощів є використання йоду. На чисту поверхню налийте трохи меду, додайте у нього краплю йоду і перемішайте. За декілька хвилин оцініть результат. Якщо мед набув бузкового або синього кольору, значить, він ненатуральний.

Мед

Мелена кава

З метою здешевлення виробництва у мелену каву можуть додавати подрібнене і попередньо просмажене насіння ячменю, вівса, соєвих бобів, пшениці. Іноді до складу цього продукту додають навіть дрібно покришені гілочки дерев. Абсолютно вберегтися від підробки можна тільки одним способом. Необхідно купувати виключно зернову каву і пити її, попередньо помоловши у кавомолці.

Мелена кава

Шафран

Було б дивно, якби у цьому списку не було найдорожчої спеції у світі. Шафран коштує від $4000 до $20000 за 1 кг. Така дорога ціна пов’язана з тим, що квітка Crocus sativus цвіте тільки декілька тижнів на рік, і, щоб отримати 1 кг спеції, потрібно обробити 155 квітів. За шафран часто видають інші спеції, пофарбовану цибулю і навіть червоні шматки паперу у найгіршому випадку. Також його іноді змішують з куркумою і червоним перцем.

Простіше з рильцями шафрану - їх важче підробити. Але все рівно можливо. Тому купуйте спеції у магазинах від відомих виробників у герметичній упаковці і ніколи на вулиці. Пам’ятайте, що справжній шафран не може бути дешевим.

Мелений шафран

А як підробляють молоко читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-pidroblyayut-moloko.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.