Які продукти не слід зберігати у холодильнику

Мед, хліб, оливки, ковбаса, консерви для кота і навіть лак для нігтів — чого тільки ми не зберігаємо у холодильнику. Але дарма ми віримо, що понижені температури збережуть нащі запаси: для багатьох продуктів холод є пагубним. Давайте розберемося з ними по порядку.

Продукти у холодильнику

Хліб

Наперекір думці, що холодильник продовжує хлібу життя, тримати його там протипоказано. По-перше, він всотує у себе запахи усього вмістимого холодильника, по-друге, через підвищену вологість обростає пліснявою. Для хлібних припасів оптимальною є кімнатна температура, і навіть у таких умовах він повинен зберігатися не довше 3-4 днів. Якщо за цей час ви не встигаєте зїсти свої запаси, краще помістити їх у морозилку.

Хліб

Консерви, варення, приправи, гострий соус

Консервовані продукти тримати у холодильнику не має сенсу — вони і без того себе чудово почувають: у цій провізії містяться чудові консерванти — цукор, сіль та оцет, які і без холодних температур зберігають припаси протягом років.

Консерви

Баштанні культури

Гаруз, диня, кабачки та інші баштанні культури при холодній температурі розмякшуються і пліснявіють. Для продуктів у нарізаному вигляді цей процес підсилюється ще й виділенням у повітря шкідливих речовин.

Гарбуз

Цибуля

Ріпчаста цибуля в умовах холоду також врачає форму, а з картоплею по сусідству псується ще швидше, не кажучи вже про цибулевий аромат — він навряд чи облагороджує інші продукти у холодильнику. Якщо ви очистили цибулину, а вона не знадобилась, краще загорніть її у харчову плівку та залишіть на столі.

Цибуля

Тверді овочі

Коренеплоди на кшталт моркви і картоплі при низькій температурі починають проростати і пліснявіти. Однак перед тим вони міняють смак: як відомо, картопляний крохмаль у холоді перетворюється на цукор, тому плід стає солодким і до того ж пухким. Краще місце для твердих овочів — суха темна комора.

Картопля і морква

Водовмісні овочі

Огірки, помідори, баклажани — загалом, будь-які овочі, що містять багато води, стають тим більше неїстівними, чим довше зберігаються у холодильнику. Про це свідчать темні плями, що виникають у процесі гниття. Зберігати такі продукти у холоді не заборонено, але їх смак, очевидно, кращим не стане.

Помідори та огірки

Тропічні фрукти

Усі ми памятаємо, що банани тримати у холодильнику протипоказано: вони швидко темніють і втрачають смакові якості. Зрештою, стосується це не тільки бананів, а й інших екзотичних фруктів (манго, ананаси, папайя, маракуйя та інші), які в умовах низької температури починають гнити, і, що ще гірше, труїти нас газами, що виділяються у процесі гниття. Для таких фруктів підходить кімнатна температура і темне місце.

Тропічні фруки

А які продукти слід зберігати у морозилці - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yaki-produkty-slid-zberigaty-u-morozylci.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.