Які продукти слід зберігати у морозилці

Ми звикли використовувати морозилку для зберігання морозива, мяса, напівфабрикатів та пакетиків з льодом — і багато, виявляється, втратили. Є інші продукти, які незвично зберігати у морозилці, але можна і навіть треба — їх корисні властивості накуди не подінуться, а тільки продовжаться.

Зелень

Свіжа зелень — продукт, що дуже швидко псується. Є декілька “бабусиних способів” продовжити їй життя — загорнути у газету або помістити у банку, однак і в одному, і в другому випадку зелень протримається до пори до часу. Краще всього її заморозити. Промийте зелень, добре просушіть, потім покладіть у морозилку — як тільки гілочки замерзнуть, перекладіть зелень у пакети. Також можна подрібнену зелень заморозити з водою у формочках для льоду і за необхідності додавати кубики у різні страви.

Заморожена зелень

Сир

З сиром часто таке трапляється — він залежиться у холодильнику, після чого стає неїстівним. Розповідаємо, як вчинити з сиром, якщо він залишився після сніданку або поки не знадобився для тієї чи іншої страви: натріть залишений шматок сиру на крупній тертці, поділіть його на порції, розкладіть їх у пакети та покладіть у морозилку. Коли вирішите приготувати домашню піцу або жульєн — просто висипте вміст пакету у страву. А головне — жодного запліснявілого сиру у холодильнику.

Заморожений сир

Банани

Усі ми знаємо, що банани категорично не можна зберігати у холодильнику — вони тут же гниють і чорніють. Проте при більш низькій температурі банани ведуть себе інакше. Просто очистіть стиглі банани та заморозьте: коли вирішите приготувати молочний коктейль або шейк у блендері, кращої добавки не знайти. До того ж заморожені банани чудово подрібнюються у блендері, та й у коктейль не потрібно буде додатково кидати лід.

Шматочки бананів

Вино

Якщо після вечірки залишилась відкрита пляшка вина, не поспішайте з нею розправлятися — розлийте його у формочки для льоду та заморозьте. У такому вигляді вино зручно буде використовувати при тушкуванні мяса, морепродуктів та приготуванні соусів.

Заморожене вино

Тісто

Тіста дуже часто виявляється занадто багато для приготування страви, але це не значить, що його залишки потрібно викидати. Поділіть тісто на невеликі частини, розкладіть його у пакети та відправте у морозилку. Коли настане його час, просто витягніть тісто за півгодини до приготування, щоб воно розморозилось і використовуйте, як зазвичай.

Тісто

Горіхи

Для тих, хто купує та споживає горіхи у великих кількостях, є хороша новина: зберегти їх корисні властивості також можна за допомогою заморожування. Річ у тім, що холод оберігає від псування олію, наявну у горіхах, відповідно і горіхи у морозилці не стають гіркими.

Мигдаль

Бекон, сало 

Свіжий бекон, як і сало, краще всього зберігати у морозилці — він розморожується за лічені хвилини, і при цьому майже не псується. До того ж у замороженому вигляді ці продукти легше нарізати тонкими слайсами для тостів і у якості закуски до столу. Зрештою, це стосується тільки свіжого бекону — смажений зберігати у такому стані не можна.

Заморожений бекон

Більше про те, як правильно заморожувати продукти, читайте тут - https://harchi.info/frozen-food.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.