Які продукти підвищують апетит

Деякі продукти нам хочеться з’їсти, навіть коли вже наїлися досита. Ми їмо їх помітно частіше, та ще й у таких кількостях, що самі потім дивуємося своєму апетиту.

Давайте дізнаємося, яка їжа викликає хибне відчуття голоду, провокуючи нас на переїдання. Зверніть особливу увагу на ці продукти і по можливості виключіть їх із раціону заради власного здоров’я. Або пам’ятайте про їх гіпнотичний ефект.

Голодний чоловік

Більшість “дієтичних” продуктів

Продукти із позначкою “дієтичний” викликають підвищений інтерес у всіх, хто хоче схуднути або підтримувати оптимальну вагу. Як не дивно, саме вони очолюють чорний список продуктів, які загострюють відчуття голоду і провокують переїдання.

Візьмемо, наприклад, пластівці для сніданку або батончики мюслі: усі вони у тому чи іншому вигляді містять велику кількість цукру - тобто складаються з насиченої вуглеводної бази, яка не може дати відчуття ситості.

Вівсянка з фруктами

Смузі

З обережністю пийте смузі із невідомим складом. Ситні вітамінні коктейлі можуть бути корисними, але дуже часто вони містять добавки, які провокують переїдання та розпалюють апетит: морозиво, солодкий сироп, шоколад і навіть горіхи.

Наш організм, не бажаючи бути обманутим цією подобою їжі, і також через рідкий стан, не сприймає смузі як повноцінний прийом їжі і через деякий час подає повторний сигнал про голод. До того ж коктейлі з великою кількістю цукру провокують залежність від їжі.

Смузі

Фастфуд

Фастфуд люблять практично усі, хоча картоплю фрі і гамбургери навряд можна назвати здоровою їжею. Фастфуд - це занадто жирна і пересолена їжа з великою кількістю харчових добавок та цукру. Цукор у поєднанні із трансжирами та підсилювачами смаку, які збуджують апетит, приводять до того, щоб ми з’їли більше, ніж планували.

Хот-доги

Насичені жири

До категорії насичених жирів потрапляють пальмова та кокосова олія, молочні продукти (наприклад, вершкове масло), а також тваринні жири, які містяться у червоному м’ясі. Як і трансжири, вони сприяють розвитку серцево-судинних захворювань, а тому їх кількість у раціоні повинна бути суворо контрольованою.

Згідно із дослідженнями, насичені жири також пригнічують наше відчуття насичення і заважають контролювати свій апетит, у довготривалій перспективі провокуючи появу зайвої ваги.

М'ясо

Алкоголь

Алкоголь - найпідступніший зі всіх продуктів - збудників апетиту.

Захоплюючись алкогольними напоями за трапезою, ми втрачаємо контроль, і організм не може визначити, скільки їжі йому насправді потрібно для насичення. У результаті ми наминаємо усе підряд, а потім шкодуємо через нетиповий для нас у звичайному стані апетит.

Вино

Продукти з високим глікемічним індексом

Продукти з високим глікемічним індексом викликають різкий стрибок цукру у крові, провокуючи викид інсуліну: саме цей процес вважається не останнім винуватцем зайвої ваги та утворення жирових запасів.

Після того, як організм випускає багато інсуліну, рівень цукру у крові різко падає, а ми починаємо мучитися від голоду і знову хочемо щось з’їсти. Щоб не дозволити несправжньому апетиту обманути себе, скоротіть споживання білого хліба, булочок та інших продуктів, а також картоплі, попкорну і консервованих солодощів (мюслі з сухофруктами, покупні джеми).

Круасани

А в чому різниця між апетитом та голодом читайте тут - https://harchi.info/articles/apetyt-shcho-ce-take-sposoby-pidvyshchennya-ta-znyzhennya-apetytu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.