Який зв'язок між цукром і раком

Вчені у журналі Scientific Reports опублікували статтю, у якій статистично підрахований звязок між рівнем цукру у крові та тканинах і — злоякісних пухлин у мозку.

Забагато цукру

“Діабет і високий рівень глюкози у крові збільшують ймовірність розвитку раку одразу в декількох органах та тканинах, таких як пряма кишка, молочні залози та сечовий міхур. У даному випадку пухлини частіше виникають у мозку людей, у котрих спостерагається нормальний рівень цукру, ніж у діабетиків та людей з високою часткою глюкози у крові”, — йдеться у науковій статті.

Гліома — тип раку спинного та головного мозку, який зазвийчай є невиліковним. Людина помирає через рік-два після діагностування пухлини. Вчені не можуть прийти до єдиної відповіді, чому розростається гліома. Деякі повязують це з низьким вмістом вітаміну С, інші — зі спадковістю та зараженням цитомегаловірусом.

Цукор

Вчені з Університету штату Огайо, Колумбія, знайшли ще один потенційний фактор, який може впливати на ріст ракових пухлин — нестача цукру у крові. До такого висновку вони прийшли після аналізу 15-річних спостережень за мільйоном людей в Австрії та Швеції. Перед виявленням гліоми у людини помічали високий рівень цукру. А якщо відмотати час назад і поглянути на аналізи річної давності, можна помітити ситуацію прямо протилежну. Через що ж виник такий парадокс? 

Джудіт Шварцбаум, вчений з Університету Огайо, вважає, що причиною можуть бути зміни у роботі інсуліну, який слугує не лише для регулювання цукру в організмі, а і являється потужним гормоном росту. Це відкриття може допомогти медикам більш точно діагностувати захворювання та планувати індивідуальне лікування з огляду на рівень цукру у крові.

Цукор

А які ще хвороби виникають від неправильного харчування читайте у статті - https://harchi.info/articles/hvoroby-yaki-vynykayut-vid-nepravylnogo-harchuvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.