Зберігання вина на дні моря покращує його смакові якості

Експерти виявили, що дно моря може бути найкращим місцем для зберігання вина, дозволяючи покращити смакові якості напою.

Зберігання вина на дні моря

Щоб прийти до такого висновку, винороби з Бандоли - комуни на південному сході Франції - об’єдналися зі спеціалістами з дайвінг-школи та занурили 120 пляшок вина Бандоль у Середземне море на глибину 40 метрів, залишивши там напій на рік. Ще 120 пляшок такого ж вина зберігались традиційним способом у льоху для подальшого порівняння. У результаті експерименту було встановлено, що занурення вина глибоко під воду допомагає зберегти кислотність напою, оскільки під водою абсолютно немає повітря, мало світла, а температура відносно холодна і стабільна.

Вино на човні

Як стверджують експерти, підводні умови прискорюють процес старіння вина, роблячи смак напою більш складним і багатогранним. А при тривалих періодах зберігання процес старіння навпаки сповільнюється або взагалі припиняється, що робить підводний простір ідеальним сховищем для вина. Отримані дані допомагають пояснити, чому вино, знайдене на затонулих кораблях, має такий надзвичайний смак.

Вино з дна моря

А вибрати вино на подарунок допоможе стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-vybraty-vyno-na-podarunok.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.