Жувальна гумка, що допоможе виявити запалення порожнини рота

Німецькі вчені винайшли жувальну гумку, яка допоможе діагностувати запалення ротової порожнини. При наявності проблем зі слизовою оболонкою через декілька хвилин жування людина відчує гіркий присмак, що слугуватиме сигналом для звернення до лікаря.

Жувальна гумка

Цей швидкий тест дозволяє виявляти запалення самостійно, заявляють вчені з університету Вюрцбурга. Вони включили до складу жувальної гумки спеціальну речовину, яка реагує на ферменти, що утворюються у ротовій порожнині при запаленнях.

Особливо важливим є відкриття такої жувальної гумки для людей із зубними імплантами. “Основна проблема при використанні імплантів полягає у тому, що після 5 або 10 років їх носіння,на них можуть розвиватися бактерії. Пацієнт же не помічає запалення ротової порожнини, оскільки через імпланти повністю зруйновані нерви”, - пояснює професор кафедри фармацевтичної технології та біофармацевтики Вюрцбургського університету доктор Лоренц Майнель.

Дівчина посміхається

За його словами, подібне трапляється у 1-5% пацієнтів. У гіршому випадку, якщо запальний процес не буде вчасно діагностовано, він здатний зруйнувати і тканини, і кістки. Люди без імплантів, як правило, помічають запалення майже одразу по таким симптомам, як набряки та біль.

Жувальна гумка розпізнає усі форми бактеріального забруднення у ротовій порожнині”, - стверджує доктор Майнель. Сама ж процедура є набагато швидшою, ніж використання кольорових смужок або паличок, які можна обстежити тільки у лабораторії, зазначає вчений.

Дівчина жує гумку

А про хвороби, що виникають від неправильного харчування, читайте у статті - https://harchi.info/articles/hvoroby-yaki-vynykayut-vid-nepravylnogo-harchuvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.