Любов до овочів розвивається змалку

Вчені з Університету Лідса (Великобританія) прийшли до висновку, що до 2 років діти з більшою готовністю пробують нові овочі, і чим більше вони їх їдять, тим більше вони їм подобаються.

Як стверджують вчені, щоб діти їли багато овочів та загалом здорову їжу, їх потрібно якомога частіше годувати овочами у період до 2 років. Навіть якщо спочатку дитина капризує та відмовляється від овочів, після 5-10 маминих спроб вона змінить свою думку, стверджують дослідники. І з кожним разом буде з'їдати усе більше. 

Вчені проводили експеримент: вони давали 332 дітям з 3 країн віком від 6 до 38 місяців пюре з артишоку: від 5 до 10 порцій об'ємом не менше 100 г, причому у 3 варіаціях: просто пюре, підсолоджене пюре та більш калорійне пюре з соняшниковою олією. Чим більше дитина звикала до пюре, тим більше вона і з'їдала. Причому наймолодші діти з'їдали більше, ніж діти старші. Виявилось, що після досягнення 24 місяців дітям менше подобалось пробувати щось нове і вони частіше відмовлялись від різних видів їжі, включаючи ту, яку вони до цього любили.

Дитина їсть брокколі

Більше про харчування дітей читайте у статті - http://harchi.info/articles/dytyache-harchuvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.