Найсмачніші десерти у світі

Кожна країна славиться своїми національними стравами: борщ та сало в Україні, піца та паста в Італії, паелья в Іспанії. Окрім основних страв, є ще й десерти, які також різні для різних країн.

Гулаб Джамун — Індія

Основними інгредієнтами для приготування цієї трави є борошно, молоко, трохи родзинок та фісташок, а також кукурудзяна олія. Замішане тісто ділиться на маленькі кульки, які збільшуються у розмірах безпосередньо у процесі приготування. Гулаб Джамун чимось навіть нагадує пампухи, тільки ось замість того, що бути посипаним цукровою пудрою, цей десерт занурюється у спеціальний солодкий сироп.

Смак сиропу може відрізнятись, залежно від того, у якій частині країни готують страву. У деяких штатах надають перевагу шафрану, у інших — цитрусовий сік, а ще у деяких — рожеву воду. Занурений у сироп десерт, як правило, залишають на ніч, щоб кульки увібрали сироп. Подають Гулаб Джамун як у холодному, так і в гарячому вигляді. Цей традиційний індійський десерт прийнято готувати на свята, на яких ним з задоволенням ласують під гамір феєрверків та музики.

Гулаб Джамун

Каштанові кінтони або вершкові цукерки — Японія

У всіх країнах світу подібні цукерки більше підходять для кінотеатрів, ніж для святкового столу. Однак для японських цукерок можна зробити виняток, адже за смаком жодні інші цукерки не зрівняються з відомими каштановими кінтонами.

Основою для десерту є каштан. До нього додають солодку картоплю, цукор, оцет та солодкий соус. Цікаво те, що сорти каштану, придатні для приготування цієї страви, можна знайти виключно в Японії та Південній Кореї.

Каштанові кінтони

Пахлава — Туреччина

Цей улюблений багатьма десерт помилково вважається грецьким, хоча вперше з'явився на території Туреччини. Багато років тому серед греків та турків було прийнято обмінюватись кулінарними ідеями, в число яких потрапила і пахлава.

Для приготування цієї страви використовується спеціальне тісто філо, з яким досить важко справитись, через те, що воно дуже швидко висихає. На численні шари тіста виливаються розтоплене масло та сироп, основними компонентами якого є мед, цукор, лимонний сік та апельсинова вода. Зверху десерт прикрашається фісташками та іншими горіхами.

Пахлава

Торт “Павлова” — Австралія та Нова Зеландія

Цей легкий та повітряний десерт дуже люблять в Австралії, Новій Зеландії та Англії. Купити торт Павлову у місцевих магазинах або забігайлівках практично неможливо. Зазвичай десерт продається тільки у спеціалізованих кондитерських або дорогих ресторанах. Торт Павлова — справжня знахідка для тих, хто худне, адже калорій у ньому дуже мало, як для торта. Готують цей десерт з яєчних білків та цукру. Зверху страву прикрашають збитими вершками та свіжими фруктами — полуницею, ківі, малиною, персиком.

Торт “Павлова”

Пудинг “Замок” — Англія

Англія — одна з тих країн, які рідко можуть здивувати особливим креативом у кулінарії. Але цей десерт — однозначний привід для гордості. Пудинг “Замок” — теплий, надзвичайно ніжний десерт, щедро политий полуничним соусом. Особлива родзинка цієї страви — топінг — полуничний джем, який стікає по бокам пудингу.

Пудинг “Замок”

Фруктовий салат — Центральна Африка

Немає нічого корисніше та смачніше за фруктовий салат. Безсумнівна користь для організму — ось одна з основних переваг цього десерту. Якогось одного рецепту цієї страви на всій території Центральної Африки немає, однак усі рецепти містять кавун як обов'язковий інгредієнт. Кавун годує весь тваринний свій Центральної Африки, і використовується у багатьох стравах на території всієї країни.

Фруктовий салат

Мигдалеве печиво — Китай

Це печиво, звісно, є досить поширеним у всіх країнах світу, однак прийшло воно до нас саме з Китаю. Багато американців, наприклад, нерідко заходять в китайські ресторани тільки заради цього улюбленого десерту. Іноді мигдалеве печиво подається як комплімент до основної страви — свинини, лобстера та інших. Багато хто плутає мигдалеве печиво з відомим китайським печивом з передбаченнями, але за смаком цей десерт дуже випереджує конкурента. Краще всього ласувати печивом з молоком.

Мигдалеве печиво

Тірамісу — Італія

З'явився цей відомий усім та улюблений багатьма десерт у Сієні — місті на північному заході Італії у провінції Тоскана. Тірамісу — легкий та повітряний десерт, що чимось нагадує пудинг з тапіоки. Готується страва з яєць, сиру маскарпоне, бісквітного печива, вершків, бренді, цукру, рому та тертого шоколаду або какао.

Тірамісу

Чуррос — Іспанія

Чуррос — палички з м'якого тіста, приготовані з пшеничного борошна та багатьох інших інгредієнтів. Сьогодні десерт є популярним у багатьох куточках світу, включаючи корейські кінотеатри та американські бейсбольні ігри. Як правило, чуррос посипаються корицею та цукром і є джерелом задоволення у холодні дощові дні.

Чуррос

Сопапійяс — США 

У перекладі з іспанської назва цього десерту означає “солодке смажене тісто”. Сопапійяс — яскравий представник цілої родини десертів — смажених плюшок — які є дуже поширеними у всіх куточках США. Вперше цей десерт з'явився понад 200 років тому у Нью Мехіко. Їсти сопапійяс можна як самостійну страву, так і додаючи до неї мед, джем, або-що, зовсім з іншого боку відкриваючи смак десерту.

Сопапійяс

А чим замінити солодощі читайте у статті - https://harchi.info/articles/chym-zaminyty-solodoshchi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.