Вегетаріанці більш схильні до депресії

Вегетаріанці більш схильні до депресії, ніж ті, хто регулярно їсть м’ясо. До такого висновку прийшли вчені з Брістольського університету, у дослідженні яких приймали участь 10 тисяч людей.

Овочеве рагу

Результати цього дослідження можуть розчарувати вегетаріанців: через дефіцит вітамінів і мінералів їх шанс “підхопити” депресію є у 2 рази вищим, ніж у мясоїдів. Виключаючи зі своєї дієти м’ясо, вегетаріанці отримують менше вітаміну В12. А дефіцит цього вітаміну негативно впливає на психічне здоров’я.

Близько 50% веганів і 7% вегетаріанців, які прийняли участь у дослідженні, страждають від дефіциту вітаміну В12.

Овочі

Ще одним потенційним ризиком для прихильників соєво-овочевих дієт є високий рівень фітоестрогенів у крові. У цьому, до речі, вчені звинувачують саме бобові культури. Також до списку вегетаріанських факторів виникнення депресії включили відсутність морепродуктів у дієті, а разом з ними у нестачу йоду, селену, гормонів тестостерону і серотоніну. Частково розвиток депресії вчені приписують і дефіциту заліза. І на десерт: чим довше учасники дослідження практикують вегетаріанську дієту, тим гіршими є їх загальні депресивні показники.

Висновок простий і не дуже новий: збалансоване харчування робить організм людини менш вразливим до депресії.

Стейк

А чи зможуть вегетаріанці досягти успіху у спорті розкаже стаття - https://harchi.info/articles/chy-sumisni-sport-i-vegetarianstvo.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.