Як дієта впливає на успішність школярів

Середземноморська, балтійська і фінська дієти позитивно впливають на здібності школярів молодших класів сприймати текстову інформацію. Про це йде мова у статті, опублікованій у European Journal of Nutrition.

Школярки у столовій

Вчені з Університету Східної Фінляндії вирішили вияснити, чи може якість харчування впливати на інтелект. Дослідження показало, що споживання деяких продуктів дійсно допомагає дитині покращити навички читання. Для дослідження були вибрані 161 дитини віком від 6 до 8 років. Усі вони навчались у першому класі. Спеціалісти оцінювали харчування та успішність школярів протягом перших 3 років навчання.

Середземноморська, балтійська і фінська дієти були пов'язані з кращою швидкістю читання та кращим розумінням тексту. Усі 3 дієти передбачають споживання більшої кількості овочів, фруктів, ягід, риби, цільного зерна і ненасичених жирів. Споживання червоного м'яса та цукру є значно нижчим, ніж у традиційних західних дієтах. 

Овочі

Як відмічають дослідники, окрім харчування на навички читання у молодшому шкільному віці впливають такі фактори, як соціально-економічний статус родини, фізична активність дитини або наявність у неї проблем з вагою.

Бокс з їжею

Більше про дієти і здорове харчування читайте тут - http://harchi.info/health.

А про дитяче харчування розкаже стаття - http://harchi.info/articles/dytyache-harchuvannya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.