10 страв, назви яких ви не знали

Давайте дізнаємося, де знайти таку страву як посікунчик і з чим їдять шилпілдок.

Сушіріто

Гібрид суші та буріто. Назва (і страва) була придумана у Каліфорнії. Від суші страві дісталися водорості норі та рис, від буріто - гігантський розмір. Сушіріто готують з рибою, овочами, морепродуктами, грибами і приправляють азійськими та латиноамериканськими соусами.

Сушіріто

Серрадура

Найвідоміший у Макао десерт отримав свою назву від слова тирса. Його легко приготувати вдома: добре збийте вершки зі згущеним молоком, викладіть шарами з покришеним печивом і дайте настоятися у холодильнику протягом декількох годин.

Серрадура

Адзирдз

Абхазький соус із мацоні з аджикою. Дослівно назва перекладається як солена вода. Часто готується зі сметани з аджикою, але краще все ж використовувати мацоні та обов’язково додати трохи зелені. Варіант з зеленою аджикою виходить не менш смачним, але не таким гострим.

Адзирдз

Ашлян-фу

Традиційна страва уйгурської кухні. Для її приготування потрібно змішати варену локшину зі шматочками заварного крохмалю, тонко нарізаного омлету та овочами. У Киргистані, де страва набула найбільшого поширення, влаштовують конкурси на швидкість її поїдання.

Ашлян-фу

Транчо

По-італійськи це слово значить “скибочка”. Так можуть називати десерт, наприклад, порційний торт. Або шматок риби з кісткою типу стейку.

Транчо (тірамісу)

Шилпілдок

Узбецький аналог бешбармаку, казахської страви з м’яса та тіста. Незважаючи на нудний опис, на столі перед вами опиниться тарілка з ароматним бульйоном, широкою локшиною та ніжним м’ясом.

Шилпілдок

Посікунчики

Комі-пермяцька страва, невеликі смажені пиріжки з м’ясною начинкою - яловичиною, свининою або бараниною. Начинка настільки соковита, що з надкушеного шматка витікає бульйон. М’ясо для пиріжків дрібно-дрібно нарізають, або січуть, звідси і назва страви.

Посікунчики

Нанбазуке

Суворо кажучи, це соус. У ньому, наприклад, маринують смажені в олії ставридки. Соус надає їм кисло-солодкого смаку. Ця страва стала для японців авангардною у період їх знайомства з європейською культурою та кухнею декілька століть тому. Нанба означає іноземний, а зуке - маринований. Європейці привезли у Японію невідомі раніше на островах гострий перець-чилі та цибулю. Ці інгредієнти швидко набули популярності. На їх основі і був створений маринад нанбазуке, який складається з класичних японських хондаші, рисового оцту, соєвого соусу та цукру, але з додаванням новинок - гострого перцю та цибулі.

Ставридки у соусі нанбазуке

Кокреч

Чи не найпопулярніший турецький фастфуд, смажені баранячі тельбухи. Серце, печінка, легені, нирки ягняти нанизують на вертель, обмотують кишками, смажать, потім подрібнюють і приправляють спеціями. Подають у булці, на кшталт хот-догу, або з овочами. Виходить ситно, гостро і дуже смачно.

Кокреч

Кюкю

Азербайджанський омлет з зеленню. По пропорціям її у страві повинно бути чи не більше яєчно-молочної суміші, яка всього лиш виконує роль зв’язуючого агенту, не даючи зеленій масі розпастися на пательні.

Кюкю



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.