5 найкращих ресторанів світу 2018

Французький рейтинг La Liste склав список найкращих ресторанів світу на основі сотень гастрономічних гідів та рейтингів, мільйонів онлайн-оглядів та думок гостей. Складний метод підрахунку дозволяє розподілити ресторани за шкалою з точністю до сотих бала.

Guy Savoy (Париж, Франція)

Один з найкращих французьких шефів Гі Савой володіє 3 зірками Мішлен, простотою власника закусочної та чуттєвістю естета. Стіни його ресторану прикрашають полотна з колекції Франсуа Піно, а до столу подають страви, які у кращому сенсі слова можна було б назвати старомодними, якщо б не сучасне мистецтво презентації. У Guy Savoy ні їжа, ні вино (понад 200 етикеток у карті), ні сервіс не дають приводу для скарг, точно так, як і ціни не намагаються приховати статус ресторану (від 90 євро за страву, сет-меню вечері з 12 подач - 450 євро).

Guy Savoy (Париж, Франція)

Le Bernardin (Нью-Йорк, США)

Ресторан на Манхеттені називають храмом витонченої рибної кухні. Меню тут ділиться на 3 частини - Майже сире, Ледь доторкане і Трохи приготоване. У кожній французькі техніки змішуються з азійським впливом: уявіть собі тартар з ікри осетра і хамачі, фаршировані крабом кальмари з соусом ромеско або глазурованого ската з підкопченим качиним бульйоном. Усе це подається у модерністсько-стриманому інтер’єрі, прикрасою якого слугує триптих із зображенням штормового моря. Обід з 4 страв обійдеться у 160 доларів.

Le Bernardin (Нью-Йорк, США)

Alain Ducasse au Plaza Athenee (Париж, Франція)

Символ ресторану великого шефа у відомому готелі - риба-редис. Ця химера символізує силу та простоту нової концепції Алена Дюкасса - натуральну кухню. Заснована на тріаді риба-овочі-злакові пластівці, вона представляє здорову, дружню до навколишнього середовища їжу з органічних інгредієнтів. Так, наприклад, овочі для ресторану вирощують у Версалі, на колишній фермі королеви Марії-Антуанетти, а винна карта пропонує вибирати не тільки по регіонам, а й вінтажам від 10 до 55 років. Особливе дегустаційне меню Jardin-Marin представляє концепцію натуральності на основі найкращих сезонних продуктів і включає 3 півпорції, сир і десерт (395 євро, без напоїв).

Alain Ducasse au Plaza Athenee (Париж, Франція)

Martin Berasategui (Ласарте-Оріа, Іспанія)

Шеф-кухаря Мартіна Берасатегі називають найбільш зірковим в Іспанії, загалом у нього 8 зірок Мішлен, 3 з яких належать ресторану-бельведеру, що носить його ім’я. Ресторан у містечку на шляху паломників Сантьяго пропонує сміливу інноваційну кухню (дегустаційне меню - 260 євро). Мільфей з копченого вугра та фуа-гра, желе з тріски, лангустин з кораловим майонезом, трюфель з ферментованими грибами - тут є чому дивуватися.

Martin Berasategui (Ласарте-Оріа, Іспанія)

Matsukawa (Токіо, Японія)

Експерти вважають це дуже закрите місце усього на 30 місць найкращим рестораном кайсекі у Японії. Кайсекі - традиційна японська трапеза зі зміною страв, від 10 до 14, залежно від сезону, настрою шефа. Це справжня висока кухня по-японськи. Шеф Матсукава відомий своїм уважним вибором найкращих з доступних інгредієнтів. Це обумовлює якість страв та смак, який більшість гурманів описують як такий, що “зносить дах”. У ресторані приймають тільки готівку, вартість вечері починається від 35000 йен.

Matsukawa (Токіо, Японія)



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.