5 порад, як зробити сніданок кориснішим

Сніданок - це паливо для нашого дня, заряд для тіла та мозку.

В ідеальному світі всі ми їмо здорові та дуже гарні сніданки з “Інстаграму”, і кожного дня у меню щось нове. На жаль, реальність, суворіша. Бувають дні, коли потрібно прийти на роботу раніше, коли проспали, коли вдома пустий холодильник, мама далеко і ніхто не зробить сніданок замість вас.

Доведеться спасати ситуацію самостійно і привчати себе до здорових звичок дорослої людини. Отож, як отримати зі сніданку максимум користі?

Не пропускайте сніданок

Сніданок з’їж сам, обід розділи з другом, вечерю віддай ворогу. Ця істина - квінтесенція усіх правил здорового харчування. Сніданок повинен бути обов’язковим пунктом плану кожного дня, адже це найважливіший прийом їжі. Не поснідавши, ми ризикуємо до кінця дня не позбутися сонливості, загальмованості та неприємних відчуттів у шлунку. Коли відчуття голоду нас остаточно наздожене, навряд чи під рукою виявиться щось здорове та корисне, а кава з пончиками натщесерце тільки погіршать ситуацію.

Кава з собою

Спрощуйте меню на ранок

Залишіть усі ці сніданки мрії з купою інгредієнтів і складним процесом приготування на вихідні: тоді ці ранкові подвини у задоволення і без поспіху. Створіть власний список швидких та здорових варіантів їжі на ранок на всі випадки життя: яйця у будь-якому вигляді, тости з сиром, авокадо, арахісовою пастою або варенням, вівсяні або гречані пластівці швидкого приготування, фруктові смузі, мюслі з молоком або йогуртом. Зробіть собі послугу на випадок ранку без сніданку: покладіть наперед у сумку злакові батончики, пакетики з сирими горішками або сухофруктами.

Гранола з ягодами

Зробіть сніданок різноманітним

У супермаркетах є багато каш, які ви не купуєте. Коли вівсянка та гречка набридли, ситуацію врятують булгур, кіноа, пшоно, бурий рис та амарант. Хіпстерський чіа-пудинг насправді просто паличка-виручалочка: з вечора залив будь-яким молоком або соком, зранку додав ягоди, фрукти та горіхи - і готово. Якщо у вас в холодильнику є банани та молоко, додайте до них будь-які заморожені ягоди, насіння льону, порошки суперфудів - і ось вам вітамінний смузі-сніданок. Якщо ви вмієте тільки смажити яйця, опануйте ще пару-трійку способів приготування цього самодостатнього продукту.

Гарний сніданок

Зробіть свій ранок білковим

Зі слів вчених, білкові сніданки краще справляються з тривалим відчуттям ситості, ніж вуглеводні. Повіримо людям науки: їмо яйця, натуральні йогурти, натуральні горіхові пасти (можна зробити власноруч) і куряче філе. Також із завданням впораються хумус або сочевичний паштет, які можна доповнити овочами, тостом або хлібцями (завжди майте їх у запасі).

Тост з яйцем та авокадо

Не поспішайте

Розмірений та збалансований сніданок позбавить вас від зайвих калорій та втрати нервових клітин. Ретельно пережована їжа краще засвоюється і не залишає відчуття набитого шлунку. Не дарма ж під час сніданку класичні аристократи встигають прочитати свіжі новини, обговорити погоду та політику та побудувати плани на вихідні. Прокиньтеся на 10 хвилин раніше і дозвольте собі не поспішати під час сніданку.

Сімейний сніданок



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.