9 кухонних приладів, які використовують усі шефи

Готувати, насправді, не так вже й важко. Будь-хто може відчути себе справжнім шефом, головне, щоб під рукою були потрібні прилади. Які саме - дізнаємося далі.

Чавунна пательня

Саме чавунна, так. Одного разу спробувавши готувати у чавунній пательні, ви назавжди відчуєте її скромну перевагу і більше ніколи не станете купувати керамічні або тефлонові. До того ж не слід забувати, що чавунна пательня - це придбання на віки. При правильному догляді чавун може слугувати безкінечно довго і навіть потішити ваших нащадків.

Чавунна пательня

Ніж із зубчиками

Такий девайс стане незамінним помічником, якщо ви збираєтеся нарізати свіжий хліб або інші тонкі продукти. Довгі ножі з зубчиками підійдуть для багетів, бісквітів та круасанів. Із коротким зубчатим ножем ви завжди зможете без особливих зусиль нарізати помідори, персики та інші м’ясисті овочі і фрукти з тонкою шкіркою.

Ніж із зубчиками

Ваги

Правильні пропорції у кулінарії - вкрай важлива річ. Дотримуватися їх бажано завжди, однак не всі можуть вгадати їх на око. Кулінарні ваги допоможуть точніше слідувати рецептам і створювати при цьому більш тонкі відтінки смаку. Тим паче, що існує безліч сучасних електронних приладів, які вказують вагу з точністю до мікроміліграму.

Ваги

Хороший штопор

Саме хороший. Це дуже важливе уточнення. Ви можете скільки завгодно відкривати вино пальцем, оком або зубами, однак, погодьтеся, куди краще, якщо під рукою є хороший, надійний штопор. По-перше, з таким девайсом відкривати вино набагато зручніше та швидше. А по-друге, набагато безпечніше для пальців, очей та зубів.

Хороший штопор

Точильний камінь

Запорука успіху при будь-якому рецепті - хороший, гострий ніж. А запорука гостроти будь-його ножа - хороший точильний камінь. Такий девайс просто необхідний на будь-якій кухні. І так, нехай краще у вас буде один ніж, але завжди гострий.

Точильний камінь

Шпатель

Мова зараз не про той шпатель, яким мажуть стіни при ремонті, а про кухонний девайс. Дуже зручна штука, яку можна побачити і у су-шефа, і у кондитера. Цією штучкою можна мішати рагу і пасту, можна перегортати стейки та овочі на пательні, а також накладати усе це на тарілки. Існує величезна кількість шпателів - великих та маленьких, дерев’яних, металевих та силіконових. Вам буде достатньо одного універсального прибору на всі випадки життя.

Шпатель

Маленька тертка з ручкою

Трохи тертого сиру до пасти, лимонної цедри у салат або шоколаду у десерт ще ніколи не завадили, а навпаки покращували смак страви. І для того, щоб натерти дійсно дрібку (а не гірку) сиру, шоколаду або цедри, вам знадобиться маленька тертка з ручкою. Тертки старого зразку не дуже пристосовані до такої роботи.

Тертка з ручкою

Шприц для м’яса

Дуже корисна річ, якщо ви збираєтесь швидко приготувати м’ясо. Щоб маринад добре просочив м’ясо з усіх боків, правильно замочувати м’ясо у ньому на декілька годин. А ось кулінарний шприц дозволяє швидко просочити м’ясо будь-яким соусом або маринадом за рахунок того, що рідини можуть проникнути глибоко між волокнами.

Шприц для м’яса

Термометр

Кухонний термометр - також вкрай необхідна річ, якщо ви часто готуєте м’ясо. Такі прилади, зазвичай, дуже термостійкі, тому їх можна використовувати навіть у найпотужніших духовках і грилях.

Термометр



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.