Чому поправляються на веганській дієті

Дуже багато людей вибирають веганську дієту для того, щоб позбутися від завої ваги. Однак експерти в області здорового харчування підкреслюють, що іноді цьому заважають деякі поширені причини.

Зі слів британського нутриціоніста Мей Сімпкін, більшість її пацієнтів набирають зайву вагу, коли переходять на веганське харчування, замість того, щоб худнути. Причин цьому багато, але сама Мей виділила 4 ключових. Саме вони заважають веганам добиватися поставлених на шляху до заповітного схудення цілей.

Вегетаріанська дієта

Нестача білка. Білок є найважливішим компонентом для вегана, оскільки веганське харчування у більшості випадків не містить достатньої кількості цієї поживної речовини. Окрім того, адекватна кількість білка — найважливіша частина будь-якої програми схуднення. Доти, доки ви не будете ретельно відбирати продукти і правильно їх готувати, існує ризик того, що ви не отримаєте якісний білок у необхідних кількостях. При веганській дієті ця задача є більш складною, але активне споживанн насіння, горіхів, кіноа та бобових проудктів дозволяє її вирішити.

Переїдання. Багато веганів вважають, що оскільки вони споживають корисні для здоровя рослинні продукти, то їх можна поглинати у будь-яких кількостях. Однак навіть виготовлений з цільнозернових злаків коричневий рис, паста або хліб з поєднанні з овочами, солодкими фруктами, насінням та горіхами можуть стати причиною переїдання та зайвої ваги. Саме тому навіть на веганській дієті слід звертати увагу на кількість споживаних калорій.

Зважування

Відмова від триразового харчування. Після переходу на веганську дієту багато людей набагато уважніше ставляться до вибору продуктів харчування. Через це часто виходить, що вони поглинають ці продукти весь день. Однак кожного разу, коли ми споживаємо їжу, у нашому організмі виділяється інсулін, який є необхідним для видалення цукру з крові. Цукор потрібний нам тільки для енергії, а його надлишок поза необхідними енергетичними потребами тіла приводить до того, що цей цукор виводиться і поміщається під шкіру переважно в області живота і боків у якості жиру. 

Маркетингові пастки. Популярність здорового харчування і веганського раціону привела до того, що багато виробників почали виводити на ринок “умовно корисні” продукти. Наприклад, овочеві чіпси, у яких міститься значна кількість олії, жиру та солі. Кокосове молоко, кремове і солодке, містить багато калорій, воно піддається інтенсивній переробці, що робить його менш корисним. Будь-які готові веганські продукти частіше всього мають додаткові інгредієнти, що знижують їх харчову цінність.

Веганський салат

Більше про веганство читайте тут - https://harchi.info/articles/veganstvo-systema-harchuvannya-chy-styl-zhyttya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Хоч я не веган, і не бажаю відмовлятися від м'яса повністю, я просто зменшу кількість його споживання, або регулярно, по п'ять днів буду без нього.
Сподіваюсь, це, вплине на організм тільки позитивно..
А що ви про це думаєте?


Вхід на сайт

Насправді більшості дорослим людям немає необхідності споживати м'ясо щодня, та ще й у звичних для нас кількостях, добре чергувати невелику кількість нежирного м'яса з рибою, а також овочевими та бобовими стравами. Тим паче, гарних рослинних джерел білка достатньо. Слід подбати про різноманітність та збалансованість раціону, і тоді це матиме лише позитивний вплив на здоров'я.