Корисні властивості піци

Для багатьох з нас піца — це свого роду слабкість: ми любимо поласувати нею, але вона, як нам здається, не приносить жодної користі. Тим не менш, це дещо помилкова думка. Безперечно, усього потрібно в міру, і наїдатися кілограмами піци не варто, але вона все ж має декілька корисних властивостей, науково доведених.

Піца

Підкидання піци рухає науку вперед

Вчені з австралійського Університету Монаша помітили цікаві особливості у рухах шеф-кухарів, що займаються приготуванням піци і підкидають тісто у процесі. Ці рухи лягли в основу проекту “двигунів”, які зможуть використовуватись у операціях на головному мозку, оскільки їх об'єм — тонший за людську волосину.

NASA поважає піцу

Саме тому у минулому році організація закупила спеціальний харчовий 3D-принтер, який здатний за 70 секунд видрукувати свіжу піцу. Планується, що цей винахід будуть брати з собою астронавти під час тривалих місій, а піца, виходить, стане першою їжею, видрукуваною на 3D-принтері у космосі.

Міні-піца із томатами

У пухкій піці більше антиоксидантів

Ненависників піци на товстому тісті тепер можна перемогти за допомогою науки. Виявляється, тривалий час випічки товстої піци та її розміри збільшують кількість антиоксидантів аж на 60%.

Піца допомагає засвоєнню лікопіну

Лікопін — потужний антиоксидант, який допомагає попередити серцево-судинні захворювання. Найвища його концентрація — у помідорах, а якщо їсти їх разом із невеликою кількістю жиру (наприклад, із ще одним компонентом піци, гарячим сиром), то це буде ідеальна комбінація для нашого організму.

Піца

Італійська піца допомагає системі травлення

Усі справа в органічній сполуці під назвою карвакрол, яка міститься в олії орегано. У той час, як піца сама по собі ніяк не допоможе нам із травленням і наступними процесами, карвакрол володіє дезінфікуючою дією. Але у чистому вигляді споживати речовину не рекомендується, тому італійська піца, де є олія орегано — ідеальний варіант.

Карвакрол також має здатність зламати клітини, уражені раком простати, і запрограмувати їх на самогубство. Позаяк, цей компонент наразі розглядають як допоміжний засіб при лікуванні раку передстатевої залози.

Діти їдять піцу

Уся сила — у додатковій начинці

Чим більше усього різного у нашій піці — тим краще. Про користь овочів зайвий раз нагадувати і не варто. Але слід згадати про анчоуси — одне із найкращих природних джерел кальцію. А також не варто відмовлятися від м'ясної начинки, адже у ній — необхідні для організму білки та мінерали.

Найкращі рецепти піци, зібрані у книзі - http://harchi.info/media/pica-naykrashchi-kulinarni-recepti-picca-luchshie-kulinarnye-recepty.

Також, цікавим буде майстер-клас по приготуванню піци - http://harchi.info/media/gotuiemo-picu-gotovim-piccu.

Піца



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Просто клас