Ковбаса з вітаміном С

Вчені у Ла-Ріосі (Іспанія) розробили нову технологію приготування ковбаси (chorizo curado), яка дозволяє збагатити її вітаміном С з апельсинів. Вітамін С заключається у мікрокапсулу, яка звільнює корисну речовину тільки у процесі споживання, дозволяючи тим самим краще засвоювати залізо, що міститься у продукті.

Ковбаса чорізо

Розробники признаються, що спроби збагатити нашу їжу корисними інгредієнтами ведуться давно, але часто зазнають фіаско. Іноді у процесі створення новинки продукт втрачає свої органолептичні властивості (запах, смак, текстуру) і ковбаса стає непривабливою для споживачів, в інших випадках корисні речовини розпадаються на різноманітні мікроелементи ще під час обробки продукту, зводячи нанівець сенс збагачення. 

Технологія мікрокапсул відкриває широкий простір для вчених, що прагнуть зробити нашу їжу корисною та поживною. На сьогодні дослідники намагаються вияснити, як поведе себе вітамін С, якщо додати його у великих кількостях, і яку його дозу може засвоїти організм людини, щоб створити ковбасу з ідеальними пропорціями корисної речовини.

Ковбаса чорізо

А про італійську мортаделлу читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/zagadkova-mortadella-vidchuy-smak-italiyi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.