Поради, що допоможуть схуднути та привести себе у форму

Що може бути кращим за відчуття легкості у тілі, коли старий одяг став трохи вільним і нічого ніде не тисне? Навіть, якщо ви не маєте на меті схуднення, то організувати організму детокс-терапію - не буде зайвим. Давайте розпочнемо підготовку до пляжного сезону завчасно, але повільно та ефективно, щоб мати достатньо часу і все зробити правильно.

Давайте дізнаємося пару порад, як привести себе у гарну форму до літа, покращити стан шкіри, зміцнити імунітет без особливих обмежень та складнощів.

Хлібці з бобами та авокадо

Здайте аналізи

Багато хто лінується проходити комплексне обстеження, сідає на дієту, а потім отримує проблеми зі здоров’ям. Будьте розумнішими, спочатку здайте аналізи, які допоможуть оцінити поточний стан організму. Обов’язково проконсультуйтеся зі спеціалістом: лікар не лише направить на потрібні аналізи, а й проаналізує отримані результати, а також підкаже, як правильно поповнити дефіцит вітамінів та потрібних речовин.

Пробірки з аналізами

Додайте більше свіжої зелені та овочів у раціон

Щедро додавайте зелень до свого раціону, особливо весною: немає нічого смачніше та корисніше за страви зі свіжою петрушкою, кінзою, цибулею, шпинатом, цибулею, кропом, капустою, селерою. Готуйте салати, експериментуйте з поєднанням продуктів і не забувайте, що свіжа зелень та овочі - джерела вітамінів, які допомагають нашому організму злагоджено працювати та розвиватися. Відмовтеся нарешті від складних салатів з жирними соусами, візьміть нарешті себе у руки та почніть отримувати задоволення від легкої їжі.

Зелень

Будьте активними

Із настанням весни причин для фізичної активності стало більше: виходьте на прогулянку, дихайте свіжим повітрям, бігайте. Візьміть за правило при можливості усюди ходити пішки: не викликайте ліфт, а піднімайтеся по сходах, ідіть пішки до магазину. Побачите, що з часом тіло обов’язково віддячить вам, і ви швидко прийдете у бажану форму. Довгі прогулянки на свіжому повітрі не лише прискорюють процеси обміну, спалювання жиру, а отже і схуднення, а також допомагають розслабитися, відволіктися від важким думок. Альтернативою прогулянці може стати коротка зарядка вдома: встаньте на 15-20 хвилин раніше і як слід розтягніться, пострибайте, розімніться.

Жінка займається йогою

Не забувайте пити воду

Проста, але ефективна порада, яка допомагає не лише у питанні схуднення, а й здорового способу життя загалом. Взимку ми п’ємо менше води, частіше - гарячий чай, каву для бадьорості, і щоб зігрітися. Втім, для гармонійної роботи організму потрібно пити саме просту воду. Намагайтеся випивати склянку води за півгодини до прийому їжі, щоб стимулювати травлення.

Склянка води

Відмовтеся від перекусів

Взимку ми часто відчуваємо нестачу сил і апатію. Мозок потребує ендорфінів, і ми знаходимо їх у їжі, практично заїдаючи сум та стрес. Таким чином у нас формується звичка постійно щось жувати: чіпси, цукерки, шоколад, внаслідок чого часто з'являється зайва вага. Прикладіть трохи зусиль та відмовтеся від безперервного споживання шкідливих снеків, харчуйтеся суворо 3 рази на добу помірними порціями, але збалансованою та різноманітною їжею.

Салат



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.