Які продукти допомагають схуднути

Їсти, щоб схуднути? Це не жарт. Дієтологи стверджують: щоб позбутися зайвої ваги, потрібно забути про голодування. Зайва вага піде, якщо ви повністю зміните раціон, додавши у нього більше корисних продуктів, які допомагають спалювати жир, покращують обмін речовин та швидше насичують.

Здорова їжа

Перець чилі

Хочете схуднути - полюбіть гостру мексиканську та азійську кухню. Пекучий перець містить особливу речовину капсаїцин: вона не розчиняється у воді та легко доходить до прошарку жиру, розщеплюючи його. Недавнє дослідження американських і китайських вчених свідчить, що дієта з високим вмістом перцю чилі сприяє схудненню, зменшує апетит і допомагає боротися із запальними процесами в організмі людини. А британські вчені прийшли до висновку, що пекучий раціон допомагає спалювати більше калорій. Не має великого значення у якому вигляді ви додаєте перець у свою їжу: їсте його свіжим, у складі соусів або приправляєте страву сушеною спецією. Головне, робити це регулярно - хоча б декілька разів на тиждень.

Перець чилі

Грецький йогурт

Грецький йогурт отримують, відділяючи від класичного йогурту майже всю молочну сироватку. У результаті утворюється густий продукт з щільною шовковистою текстурою, у якому легко може стояти ложка. Разом з рідиною йде більша частина молочного цукру - лактози, яка часто викликає непереносимість у дорослому організмі. Проте у ньому залишається білок, кальцій і вітамін D. У 100 г цього продукту міститься близько 10 г білка та 100-150 мг кальцію, який не тільки зміцнює кістки, а й може прискорювати втрату зайвої ваги на 50-70%. Як з’ясували вчені з Університету Теннессі у США, люди, які щодня споживають 3 порції (близько 300 г) грецького йогурту, втрачають майже вдвічі більше жиру, ніж ті, хто уникає у своїй дієті молочні продукти, за умови, що калорійність раціонів є однаковою.

Грецький йогурт

Зелений чай

У зеленому чаї високий вміст катехінів - органічних речовин з групи флавоноїдів, які змушують тіло витрачати більше енергії і до того ж знижують апетит. Катехіни допомагають розщеплювати жир, особливо із запасів, розташованих на животі. Дослідження американських та японських вчених свідчать, що регулярне споживання зеленого чаю приводить до зниження відсотку жиру в організмі, зменшує вміст поганого холестерину (у складі ліпопротеїнів низької щільності). Звичка пити цей напій зменшує ризик розвитку ожиріння та серцево-судинних захворювань.

Горнятко зеленого чаю

Яйця

Яєчний білок - найбільш легкозасвоюваний протеїн зі всіх наявних, а жовток містить багато вітаміну А та мікроелементів, які активно приймають участь у розщепленні жирів. Американські вчені провели експеримент: подавали одній групі людей із зайвою вагою на сніданок омлет з овочами, а іншій - бейгл, при цьому калорійність страв була однаковою. В іншому їх раціон не відрізнявся. Через 8 тижнів показники двох груп порівняли. З’ясувалося, що учасникам першої групи вдалося схуднути на 65% більше, ніж другій, середній об’єм талії у них скоротився на 34% більше, а відсоток вмісту жиру в тілі - на 16%. Втім, дієтологи нагадують, що не слід їсти більше 2-3 яєць на день, а готувати їх краще всього на парі з великою кількістю овочів.

Тост з яйцем пашот

Вівсяна каша

Геркулес недарма поважали у дитячих садочках і шкільних їдальнях: вівсянка багата на клітковину, яка відіграє важливу роль у питаннях контролю апетиту та допомагає підтримувати здоров’я кишківника. Згідно з рекомендаціями ВООЗ, середня норма споживання клітковини на добу - 25-30 г. У тарілці вівсяної каші її близько 7-10 г. У вівсі містяться магній, калій, кальцій, фосфор, залізо, цинк і ще велика кількість корисних мікроелементів, які відповідають за здоров’я кісток і розвиток м’язової тканини. До того ж введення у раціон каш з високим вмістом клітковини допомагає формувати і надовго засвоювати здорові звички. У одному з експериментів у США добровольці продовжували уникати фастфуду протягом півроку після того, як споживану ними їжу перестали контролювати. Щоб отримати максимум користі, слід забути про каші швидкого приготування і миттєвих пластівцях. Вівсянка для тих, хто хоче схуднути, варить з крупи протягом 20-30 хв, на воді і без додавання цукру. Базову кашу можна урізноманітнити добавками: свіжими або тушкованими овочами, домашнім сиром, яблуками, ягодами та горіхами.

Вівсяна каша з ягодами

Жувальна гумка

У багатьох з нас дуже щільний графік, щоб приділяти прийому їжі необхідну кількість часу та уваги. А між іншим шлунок до цього еволюційно не пристосований: рецептори у його верхній частині посилають мозку сигнал про насичення тільки через 15-20 хв після початку їжі. Багато людей їдять занадто швидко, погано пережовують їжу та з’їдають у 1,5-2 рази більше, ніж потрібно. Хороший спосіб уникнути переїдання - зменшити порцію та взяти за звичку закінчувати прийом їжі жувальною гумкою без цукру. Згідно із дослідженням вчених з Великобританії, цей трюк допоможе знизити апетит і голод, що сприяє схудненню. До того ж жуйка попіклується про захист зубів від карієсу між прийомами їжі. Здорова посмішка - приємний бонус до стрункої талії, чи на правда?

Дівчина жує гумку

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Немає продуктів для похудання,потрібно їсти все виміру і притримуватись дифіциту калорій, а якщо дифіциту немає то можна пити зелений чай літрами ,але він не допоможе схуднути.Це просто звичайні міфи про похудання які потрібно розвіювати.


Вхід на сайт

Так, ваше твердження не є хибним. Втім, на початку статті зазначено, що це продукти, які допомагають спалювати жир, покращують обмін речовин та швидше насичують. Тобто, вони можуть допомогти тримати апетит від контролем і обмін речовин в тонусі, що буде дуже допоміжним у підтримці балансу спожитих і витрачених калорій. Безперечно, не існує продуктів, які будуть панацеєю і які можна споживати у безмежних кількостях.