Які овочі заважають схуднути

Овочі + білок - універсальна формула харчування для тих, хто хоче позбутися від зайвої ваги. Але часом трапляється так, що навіть при досить обмеженому раціоні вага не зменшується, а іноді ще й збільшується.

Салат 

Причиною такого парадоксу можуть виявитися деякі овочі: частина з них містить велику кількість крохмалю, тобто прихованих вуглеводів. Це цукор, який за своїм ефектом можна порівняти з макаронами або десертами. Крохмалисті овочі провокують стрибок інсуліну та посилене відчуття голоду. У результаті з’їдається більше, щоб компенсувати перепади цукру, а процес схуднення сповільнюється.

Запечені овочі

У рамках дослідження Гарвардської школи охорони здоров’я, яке проводилось протягом 20 років за участі 13 000 учасників, вчені змогли встановити зв’язок між деякими видами овочів та набиранням ваги. Люди, які їли більше крохмалистих овочів, набирали вагу, на відміну від тих, хто надавав перевагу іншим зеленим.

Овочі та оливкова олія

Отже, щоб зробити ефективнішим процес схуднення, слід виключити наступні овочі:

  • Картопля.

  • Кукурудза.

  • Квасоля.

  • Горох.

Кукурудза

Усі ці овочі містять велику кількість вітамінів та мінералів, тому відмовлятися від них на тривалий період недоцільно. Втім, на час схуднення краще обмежити їх споживання. Спробуйте замінити ці овочі на броколі, болгарський перець, моркву, цукіні - вони містять багато клітковини і води, що піде тільки на користь і втрату зайвої ваги.

 Броколі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Я теж хочу знати які овочі можна їсти