Як зробити дієту більш успішною

Багато хто вважає, що успіх дієти залежить від непохитної сили волі та неймовірної мотивації, але насправді існує досить суттєвий список факторів, який заважає або сприяє процесу (вік, швидкість метаболізму, генетика, тощо). Ефективний спосіб схуднення - річ досить унікальна: комусь достатньо просто відмовитись від солодкого, комусь - дотримуватися 16-годинного голодування, комусь - додати білка в раціон. Вчені Медичної шкоди Стенфордського університету провели цікаве дослідження, в рамках якого вони сформували 3 універсальних правила для підсилення успіху будь-якої дієти.

Здорова їжа

Про дослідження

У експерименті прийняли участь 609 людей віком від 18 до 50 років, кількість чоловіків та жінок була приблизно однаковою. Дослідники хотіли простежити взаємозв’язок біологічних факторів і різноманітних дієт. Половина учасників понад рік дотримувалась кетогенної дієти - це низьковуглеводна система харчування з великою кількістю жирів та помірною кількістю білків. Інша половина дотримувалась меню з низьким вмістом жиру та вуглеводів, роблячи ставку на білкові продукти. За динамікою експерименту спостерігала група вчених. За результатами дослідники сформулювали 3 правила, які гарантують успіх дієти будь-якій людині.

Жінка відмовляється від пончика

Три правила для успішного схуднення

Вибирати поживні продукти

Дієту можна обманути, додавши туди збалансовану їжу. Щоб пришвидшити процес схуднення ставку на натуральні та якісні продукти: рибу, овочі, несолодкі фрукти, рослинну олію. Наприклад, при кето-дієті корисніше з’їсти авокадо, ніж сир, тому що у першому випадку ви отримаєте більше вітамінів.

Авокадо

Уникати продуктів з білого борошна

Продукти з білого борошна віддаляють вас від заповітного схуднення. На дієті краще робити ставку на хліб з цільного зерна, млинці та панкейки можна приготувати з мигдалевого борошна.

Мигдалеве борошно

В основі дієти - овочі

Овочі містять мінімум калорій і максимум вітамінів та мінералів. Це допоможе вам надовго зберегти відчуття ситості та уникнути зривів на шкідливі продукти під час дієти.

Овочі та фрукти



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.