Як схуднути, харчуючись локшиною і хлібом

Азійська дієта не передбачає якихось суттєвих обмежень в їжі, вона була розроблена некомерційним продовольчим центром Oldways у Бостоні. Нутриціологи створили досить збалансовану піраміду харчування на основі страв азійської кухні. Характерна особливість такої дієти - досить широкий вибір продуктів, багато з яких можна віднести до guilty pleasures (на якій ще дієті дозволяється їсти локшину щодня?).

Локшина та врапи

Що можна їсти

В основі дієти лежать типові для Азії продукти: рис, локшина, хліб, просо, кукурудза, цільнозернові, а також велика кількість фруктів, овочів, бобових, насіння, горіхів і рослинні олії - все це можна їсти щодня, але в міру. Мінімум 2 рази на тиждень потрібно їсти рибу або морепродукти. 1 раз на тиждень можна дозволити собі яйця, птицю і десерт. Червоне м’ясо можна їсти 1 раз на місяць. Також потрібно пити 6 склянок води на добу і чай. Алкоголь можна дозволити собі тільки зрідка.

Інгредієнти

З чого почати

Автори дієти радять робити акцент на рис, локшину, хліб і цільнозернові на самому початку. Така їжа не дозволить залишитись голодним. Не забувайте про супи з рисом і локшиною, подібні страви швидко заповнюють шлунок і чудово насичують. Поступово збільшуйте кількість фруктів та овочів у раціоні. Після декількох тижнів зменшуйте кількість локшини та збільшуйте кількість овочів.

Жінка їсть рис

Як це працює

Згідно з даними авторів піраміди, мешканці азійських країн, які слідують наведеним вище правилам, мають меншу вагу, ніж їх західні колеги. Ефект схуднення досягається за рахунок продуктів, які дарують тривале відчуття насичення - цільнозернові, бобові, локшина. Ще один важливий момент - спеції, без яких неможливо уявити азійську кухню і які здатні розігнати метаболізм. Не слід забувати і про активний спосіб життя: завдяки вуглеводам ви завжди матимете сили на тренування.

Азійські булочки з начинкою

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.