Прихована користь банану

Ми звикли викидати бананову шкірку у смітник, але виявляється, що вона є корисною не менше за самі банани, стверджують дієтологи.

Банани

Наприклад, у банановій шкірці міститься клітковина, яка, як відомо, допомагає регулювати роботу кишечника. А ще у ній є магній, калій, вітаміни А, С, В6 та В12 і білок. Вітамін А відповідає за здоров'я зубів, кісток та м'яких тканин, а вітамін В6 підтримує імунітет, нормальний стан мозку та серця. Він також регулює рівень цукру у крові, що сприяє підвищенню настрою. В12 також корисний для мозку та нервової системи загалом.

Бананова шкірка

Окрім того, бананова шкірка містить різноманітні біологічні активні сполуки, такі як поліфеноли та каротиноїди. Вона також багата на лютеїн, що є корисним для зору і захищає від розвитку катаракти та макулярної дегенерації.

Банан зі шкіркою

Хоча бананова шкірка в принципі є придатною до споживання у їжу, дієтологи попереджують, що банани часто сильно оброблять пестицидами. Позаяк, якщо ви хочете спробувати відчути користь від бананової шкірки, купуйте органічні банани. Саму бананову шкірку можна споживати у їжу у різному вигляді: не тільки сирою, а й вареною, сушеною або у складі смузі — без втрати користі.

Бананові шкірки



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.